Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vite pane Tomáši Břicháčku. Ano demokracie. To slovo je cirka 2500 let stare. Ta louka za zdi Athen je stale osekavana. Vsak zustava ta teorie te demokracie, na ktere je ta doktrina postavena. Ten Masaryk to rekl presne. Jenze...???

To jenze je ta organizace te demokracie pricinou ztraty te vidiny. . Bez te dokonale organizace ta demokracie nemuze prezit. To nam ta historie spolecnosti ukazuje. Verte i dnes, ze neni jedina zeme (stat) na svete, ktera tu demokracii chce, ale nemuze ji udrzet. Kdo mysli, ze ji muze udrzet, je naivni.

Snad nejdokonalejsi organizaci demokracie pro jakekoliv seskupeni (stat, zeme) predlozil svetu francousky baron Montesqueu v knize cesky "V duchu zakona" (ang. Spirit of the Law") roku 1748. Vudci kolonii v severni Americe se libila sestava statniho usporadani podle barona (s pridavky jejich vidiny) a vznik utvar znamy pod jmenem USA.

4 cervence letosniho roku bude oslavovat 225te vyroci jejich Ustavy, tedy organizaci jejich demokracie.

Otazkou je, jak vypada tato demokracie dnes. Tedy po 29 upravach te Ustavy, tedy organizace jejich demokracie. Vypada bidne podle osobnich znalostech.

Nebudu unavovat rozborem jejich problemu. Vsak pohledem na Ceskou republiku, ta organizace ceskeho statu stoji za starou backoru. Davam ten nazev pro zasmani. Vsak i vy, pane Brichacku, nam muzete poukazat zda je nase Ustava dokonala a moje uvaha je nedostatecna.

0 0
možnosti

Cítím to úplně stejně, ale tak skvěle bych to napsat nedokázal. Děkuji Vám. Hezký den.

1 0
možnosti

Podle mě do demokracie nepatří ani vaše doporučení pro konzervativní voliče, protože je to obyčejná manipulace, což jste ostatně přiznal, že jste se (opatrně) přimlouval.

Čili vaše chování, které jste předvedl, do demokracie mepatří též.

0 0
možnosti

Karma. Jsem rád že jsem první kdo vám ji dal. Bál jsem se, že mne předběhne Jan Ziegler. :-)))

2 0
možnosti

J29a94n 18R60á37ž

24. 1. 2023 18:15

Masarykova slova "Demokracie, to je hovor mezi rovnými, přemýšlení svobodných občanů před celou veřejností.“

by si měli mnozí napsat doma na zeď a denně si je tak připomínat.

2 0
možnosti

Kolikrat uz demokracie v historii dojela na to, ze nechala konat ty, kteri se jen demokraticky tvarili?

6 0
možnosti

J39a71n 42R58á81ž

24. 1. 2023 18:11

Nevím zda se trefim do směru Vašich úvah, ale pro mne je znepokojující, že ti co se nejvíce staví do role obhájců demokracie, se ve svých činech projevují jako její ničitelé. Viz snahy o potlačování názorové svobody, které se šíří právě od těch.

4 2
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,08
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/