Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jsem se dočetl, že vaším ideálem je Klaus sr., tak mne další text přestal udivovat. Také jsem pochopil, že znalosti o lidech nejsou vaší silnou stránkou. Většina lidí se totiž časem nezmění na 100%, v tom podstatném zůstávají stejní. Babiš je toho přímo školní ukázkou: křivákem byl a také zůstal, což bohatě uplatňoval ve svém obchodování".

Ale to jde evidentně mimo vás.

2 1
možnosti
Foto

Mluvil byste také o opožděném antinacismu či antisemitismu?

2 0
možnosti

Antisemitismus je aktuální. Antinacismus v podobě odsouzení nacistické sekretářky nad hrobem je k ničemu a nic neřeší. Pokud tím antinacismem nemyslíte současné počínání ruské soldatesky na Ukrajině. Velmi aktuální je ovšem počínání tzv. liberální levice zmíněné v článku. Součástí tohoto počínání je mimo jiné i ten antisemitismus.

1 0
možnosti

J33a38n 17M65a58r51e88k

11. 1. 2023 20:50

Tak především se nepromlčují i ty nejhorší vraždy. Ještě dnes se pátrá (po právu...to předesílám) po nejhorších vrazích nacistického Německa. Před asi 3 lety dopadli nac. zločince Seiferta, kterému bylo bezmála sto let. Proč by se měly zločiny komunistů dnes zametat pod koberec jenom pro to, že od doby bolševizmu už je to tolik let. Zločin je zločin a ten MUSÍ být potrestán. Ty kecy Václava Havla...'nejsme jako oni' je jenom zástěrka na ukrytí zločinů komunismu.

4 2
možnosti

Zásadní omyl. Jak se chovali tenkrát, něco říká o jejich charakteru. Ochota sloužit totalitnímu, zločinnému režimu by se nám mohla u našeho prezidenta vymstít. Prezident by měl být mj. morální autorita, aby mohl jít příkladem národu

3 1
možnosti

Takže nerozhoduje členství v KSČ, ale rozhoduje dnešní morální autorita ve svobodné zemi! :-)

1 0
možnosti

Když měli moji prarodiče za komunismu možnost vstoupit ke komoušům a v práci si podstatně polepšit, neudělali jsme to. Když někdo (Pavel, Babiš) za komunismu vstoupí do KSČ a dělá kariéru musí počítat s tím, že při změně režimu nemůže dělat kariéru na úrovni kandidatury na prezidenta republiky. A když to někdo udělá, je odporné individuum.

6 2
možnosti

Takže se Břicháčku vzpamatuj. A styď se za svoje názory.RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

Mně nevadí ti, kteří před rokem 1989 vstoupili do KSČ z ideálů, nebo z naivity.

Mně vadí kariérističtí komunisté typu Petra Pavla, který vstoupil do KSČ za účelem kariéry a stejně tak za účelem další kariéry rudou knížku zahodil.

A zajímavé je, že nejvíce zastánců má u současných největších antikomunistů.

Právě takoví antikomunisté tvoří mravní bídu našeho národa stejně jako Petr Pavel.

9 4
možnosti

Oni ti současní antikomunisti se hlavně jako komunisti chovají!

Všichni pod záštitou pravdolásky.

7 3
možnosti

Bohužel, máte pravdu.

3 2
možnosti
Foto

Opakem komunisty není antokomunista, ale demokrat(P.BělohradskýR^);-)

2 0
možnosti

Víte, já se přenesu nad členství v KSČ. Nelíbí se mi to, sám jsem členem nebyl, ale přenesu se nad to u Pavla i u Babiše.

Ale u Pavla se nepřenesu nad skutečnost, že ještě v roce 1988 ve věku 27 let schvaloval sovětskou invazi do Československa v roce 1968.

A udělal to o vlastní iniciativě.

K tomu bolševický režim nenutil nikoho. Ano, museli jsme držet ústa a krok. Takový jsem byl také. Ale nikdo nebyl nucen iniciativně do svého životopisu psát, jak v roce 1968 celá jeho rodina schvalovala invazi. Nemusel chválit sovětské přátele. K tomu, aby měl člověk klid, nemusel chválit tehdejší režim. Stačilo mlčet a soudruzi pak nechali člověka na pokoji.

Pavla kvůli tomu nebudu volit. Schválil noční přepadení naší země.

Žer to v roce 1968 schválila jeho rodina, to mu nevyčítám, Za své tehdy dospělé rodiče nemohl, jelikož za rodiče nikdo nemůže, a jemu bylo sedm, v kterémžto věku je normální, že člověk papouškuje názory svých rodičů.

Ale v roce 1988 už mu bylo 27. To už měl vlastní rozum a do přihlášky do KSČ mohl napsat fráze o spravedlivé věci dělnické třídy nebo o pokrokových myšlenkách komunistické strany, ale neměl psát, jak schvaloval noční přepadení naší země.

5 5
možnosti
Foto

Jak víte, že schvaloval ve věku 27 let invazi spojeneckých vojsk do ČSSR. Vy jste jej znal osobně, anebo máte nějaký věrohodný písemný důkaz. Invazi schvalovalo v té době cca. 90 procent obyvatel ČSSR. Přijat do KSČ byl v roce 1985. Nikdo si v té době neodvážil mít jiný názor na invazi, natož voják. Já v té době žil a tak mu nic nevyčítal. Ta doba je pro mě pasé. Mně zajímá co dělal dalších 34 let. Podle toho rozhoduji.

8 5
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 14,88
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/