Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21i69ř75í 97J57o52h61n

18. 9. 2021 9:55

Někteří lidé (i zde v diskusi) ještě nezaregistrovali, že se metropole Říše Zla v posledním desetiletí přesunula o pár tisíc km na západ.

0 0
možnosti

J96i14ř51í 59J97o40h46n

18. 9. 2021 9:51

Absurdní divadlo se stalo skutečností. Bohužel Český stát je opět na prostoru, kde se má vybudovat Nová Evropa. Víme, jak to dopadlo při m inuých pokusech....

1 0
možnosti

M44i64l82a36n 13V12i60k

17. 9. 2021 18:51

Koukám, jak si pánové Vokoun s Vrabcem notují.. ;-D

1 0
možnosti

Protoze na rozdil od vas znaji to co vy jste nikdy nepoznal Milane Viku.

0 2
možnosti
Foto

Karma a souhlas, jakmile se EU začíná více zajímat o nějakou problematiku (jak uvádíte, např. svoboda projevu či zdravotnictví), znamená to budoucí problém v této oblasti. V tomto případě patrně cenzura oponentů politiky EU a tlačení do vakcinace, včetně potlačování názorů proti očkování...

13 0
možnosti

Ano pani Kristofikova, kdyz nerozumite o cem je rec, nezbyva vam nez zacit tu zlou EU kritizovat.

A jak lze zde videt nejste sama.

0 10
možnosti
Foto

EU sjednotila pravidla pro DPH. Dlouhodobě chce totéž udělat i s daní z příjmu, čemuž se státy brání (chtějí si o daních rozhodovat sami). Co se týká DPH, jsou sledovány rozhodnutí soudního dvora EU a dle těchto rozsudků upravován následně národní zákon. Při nejasnostech se opět argumentuje judikáty EU. Přitom judikáty EU nejsou právně závazné, resp. jsou závazné jen pro účastníky. Národní legislativa není důležitá.

O totéž se EU pokouší u jakékoliv legislativy. Každý zákon musí být před schválením v souladu s tisíci nařízeními a směrnicemi EU. Soudy řeší tzv. předběžné otázky, tj. soudce musí rozhodnout primárně v souladu s právem EU. Pokud soud rozhodne jinak, než si EU představuje, jsme/byli jsme kritizováni.

Primární právo EU tvoří jen rámcová smlouva.

Sekundární právo EU, tj. směrnice a nařízení vznikají u tisíců úředníků Komise, kde se projevují i různá lobby. Evropský parlament nemá šanci vše ani pročíst.

O právu EU nerozhoduje parlament, v právu EU nemáme zákony.

Státy bojují o zachování alespoň svých ústav. Ztrácíme postupně právní subjektivitu.

10 0
možnosti

Já jenom nerozumím proč to všechno, když EU je přece už od roku 2020 nejdokonalejší, nejrozvinutější a nejbohatší ekonomikou světa - nebo jsem něco prošvihl a strategické plány dopadly jako vždycky?;-)

7 0
možnosti

Z byvalych vychodoevropskych satelitu SSSR se po vstupu do pasti EU staly ekonomicke kolonie Zapadu. S levnou pracovni silou v montovnach a spotrebiteli suntu v supermarketech. K tomu ovsem pristoupila ideologicka ofenziva (trans, gender, rasizmus, xenofobie...) z evropskeho centra v Bruselu, ktere je ovladane extremne levicivou verchuskou, podobnou sovetskemu Politbyru.

12 0
možnosti

"V takových situacích mám jednu prioritu: na prvním místě musí být vždy dialog. Ten však sám o sobě nestačí, takový dialog musí přinést konkrétní výsledky."

Mám deja-vu na jeden vtip (o ženách). "Naše názory, původně rozdílné, se postupně sbližují až posléze její nabydou vrchu."

Frau Leyen si dialog zřejmě představuje tak, že polopaticky vysvětlí těm blbečkům z východu co chce, až oni to pochopí. Rozhodně to nevnímá tak, že by se zamyslela nad argumenty jiných, zda náhodou nemají pravdu oni a ona se nemýlí. To, že by se mohla mýlit a svůj názor opravit jí jistě nepřijde na mysl ani v nejdivočejších snech.

15 0
možnosti

Pokus o zavedení celosvětového daňového pekla. Nejen, že zvrhlé, ale jakými metodami to navíc asi chtějí vnucovat? Co takhle odvody naopak zastropovat, aby nikdo za žádných okolností neodvedl více než polovinu svého výdělku, to levičáky ani nenapadne.

4 0
možnosti
Foto

Jednotná armáda je více než potřeba. ty legrační národní armády jsou k ničemu.

Také je potřeba, aby se Unie více prosadila. je úplně směšné, že nedokáže prosadit zrušení letního/zimního času.

0 3
možnosti

M54i50l47a36n 19V41i36k

17. 9. 2021 19:17

"Evropská komise zveřejnila výsledky hlasování, do kterého se zapojilo přes 4,6 milionů lidí. Evropané měli rozhodnout, zda chtějí ponechat, nebo zrušit střídání zimního a letního času. Drtivá většina hlasovala pro zrušení. Výsledky ale nejsou pro komisaře závazné.!" Počet obyvatel EU je cca. 450 milionů, hlasovalo něco přes 1%. Takže demokracie ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,34
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/