Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To se tedy sešli "demokraté" jako hrom! Do éry národních států a nacionalismu minulého století a z toho plynoucích válek se vracet nechci.

0 2
možnosti
Foto

Jediný způsob, jak zrušit eurounijní byrokracii a nežádanou diktaturu eurokomisí je, kdyby zúčastněné státy přestaly platit do společného rozpočtu.

Dokud si papaláši i úředníci žijí jako prasata v žitě a dokud EU může korumpovat státy eurodotacemi z peněz jejich vlastních poplatníků, nikdy se nezmění.

8 0
možnosti

U tech 4 na obrazku chybi jeste A.H. , J.V.S., V.V.P., R.T.E. a par dalsich demokratu.

1 7
možnosti

..... první vlaštovka, - jen houšť a víc!, společný apel konzervativců z více států samozřejmě v unii rezonuje daleko více než osamocený hlas jednoho politika stavícího se na zadní (viz. Klaus - Lisabon)!,- ....... jenom snad škoda, že podpis nepřipojil žádnej demokrat(?) z ČR a Slovenska.

4 1
možnosti

J85a82n 78B98u39r52d33a

5. 7. 2021 11:20

Nejvtipnější paradox sil požadující konsensus je, že samy dojedou na to, že Unii jde reformovat jen konsensem, který ale pro opuštění hlasování různými většinami nenaleznou.

0 0
možnosti

Můžeme jen doufat, že se vzpamatují z psychického traumatu utrpěného v pandemii ty politické subjekty v Evropě, které nechtějí připustit odklon od evropského pojetí lidských práv a svobod. Evropští politici, jimž lze přiznat větší míru demokracie a smyslu pro právní stát i pro nutnost mezinárod. spolupráce, by všem měli pružněji reagovat mj. na momentálně nízkou míru šíření infekce (místo pandemie máme v Evropě jen endemii) a přestat dusit občany nesmyslným omezením jejich života. Chce to taky rychleji reagovat na potřebu usměrnit migraci z 3. zemí, přizpůsobit evropské předpisy původ. záměru: pomáhat, ale nepoškodit vlastní obyvatelstvo.

5 0
možnosti

No, ono je to značně relativní, kdo představuje "větší míru demokracie a smyslu pro právní stát" .. Teorie a rétorika je jedna věc, praxe a dopady zase jiná věc.

Ač se novodobí progresivisté a sociální inženýři zaklínají bůhvíjakými hodnotami, svobodami atd., je to v podstatě elitářství na úkor demokracie.

3 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 14,03
  • Průměrná čtenost 1233x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/