Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Hm na právnika slabé. Tak odpovězte na pár otázek? Jak to potlačí šíření viru? Jak to odlehčí špitálům? Jak to zajistí chod infrastruktury? Jak to pomůže přetíženým špitálům? Jak to pomůže ohroženým skupinám? Knížecí rady nikomu ještě nepomohly .....

16 1
možnosti
JK

Nijak. Stejně, jako ty nesmyslné tanečky minulý rok.

2 5
možnosti
PP

P13e41t31r 64P92e91š29a97t

12. 2. 2021 17:54

... normální život s covidem není možný, text je veskrze sobecký, dá se říci, že obětuje ohrožené skupiny ve jménu pěnového škopku... co se týče Němců, těžko srovnávat jejich smysl pro pořádek s naším Švejkovským skanzenem...

20 4
možnosti
PV

P68a67v37e80l 62V83é80b16r

12. 2. 2021 18:03

Uvědomujete si ale, že covid tu bude stále?

4 0
možnosti
MH

S dovolením připojuji svůj podpis... a děkuji za váš blog a hlas zdravého rozumu :-)R^

6 14
možnosti
VS

Zdravý rozum, to mě fakt pobavilo:) Jako to tvrzení o středně těžké chřipce....

8 1
možnosti
MP

Pane Břicháčku, také mě tedy celkem překvapuje Váš odklon od racionality a Vaše zařazení se po bok těch, kteří situaci vidí především přes emoce, obzvláště v kontextu s Vašimi dosavadními, velmi věcnými články. Pár poznámek:

- to, že se nenaplní nějaká katastrofická vize, ještě neznamená, že žádné riziko nehrozilo. Právě díky těm pesimistickým předpovědím se uvedla do chodu opatření, která katastrofě zabránila. Nelze ale kvůli tomu zpětně ty hrozby bagatelizovat. To že covid umí zahltit nemocnice jsme již na řadě případů viděli. Vidět hrozbu, zavést proti ní opatření, tím hrozbu odrazit a následně hrozbu zpochybnit ve smyslu "vidíte, nic se nestalo, tak proč jste strašili", aniž bychom si uvědomili, že PRÁVĚ PROTO, že se strašilo, vedlo k obezřetnosti a k ničemu nakonec nedošlo, to je opravdu projev velmi nedotaženého myšlení.

- infekce se šíří mezi lidmi osobními kontakty, takže je potřeba snížit intenzitu kontaktů. A pokud se zavedou opatření, která k tomu vedou, tak také ta opatření musíte vymáhat, pokud chcete, aby je lidé dodržovali. Jakmile lidem otrne, tak řadu věcí postupně dodržovat přestanou, a pokud se jim za to nic nestane, tak se ještě více naštvou ti, kteří to naopak dodržují a následně na to také začnou kašlat. Proto ty "akce v restauracích s beranidly" jsou zcela legitimní.

- opatření která se u nás zavedla, fungují, jen ale ne natolik, aby to vývoj epidemie zvrátilo. Ale to je z velké části vina nás lidí, že na řadu opatření kašleme a ještě z toho děláme "boj proti vrchnosti". Proboha, nepřítelem tu teď není Rakousko-Uhersko nebo komunisté, ale virová epidemie, kterou nevyženeme hromadnými demonstracemi na náměstí ani veřejnými deklaracemi, ani veselým cestováním všude okolo.

- co je to "život s covidem"? - to znamená mít zahlcené nemocnice.

Nadějí je rychlá a účinná vakcinace. Zde zaspala EU, tady máte pravdu. Ale zároveň je i hodně lidí, kteří se odmítají očkovat. A ty je třeba přesvědčit, aby názor změnili. Na ty apelujte ve svých článcích.

23 2
možnosti

Je mnoho věcí co proti covidu účinkuje a nebylo zavedeno a je k ničemu a jsou opatření, která byla zavedena správně

1) zákaz obecenstva, kdekoliv, je správně

2) nošení rousek v supermarketu je k ničemu, stejně jako zavření skoro všech obchodů a nahromaděných sportu

3) kdybyste měl na skoro každém pracovišti vojáka či policajta co by hlídal nošení fpp2 respirátorů a jejich pravidelnou vymenu, epidemie by nebyla moc velký problém. Jenže to by chtělo koule a zanalyzovat situaci. A podniky typu Škoda by ani nepotřebovaly velký dohled. Pokuty a možnost zavření by dokázaly zatraceně zkvalitnit hlídání z vnitrku

0 4
možnosti
MK

Souhlas. Jediné co zabírá, je vlastní imunita. A tu si musíme hýčkat a vylepšovat vlastními silami i když to mnohdy bolí. Zdravý životní styl. Zbavit se stresu. A sportovat.

Hrozně mi vadí, že právě to sportování nám vláda ztěžuje jak se dá a vědomě nám tak zhoršuje naše vyhlídky pro případ, kdy se s virem setkáme tváří v tvář. A my se s ním setkáme, tím si můžete být jistí.

7 9
možnosti
RG

Takové pesimistické pohledy, že se s tím musíme potkat, je pěkná pitomost. Kdyby se dodržovali opatření jako v Asii, tak bychom se s nákazou potkat nemuseli, je to jenom o schopnostech chápání situace, sebekázně a trasování, které u nás bohužel nefunguje.

1 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma za oprávněnou kritiku neschopné vlády. :-)

4 14
možnosti
TB

Ano, "oprávněná kritika neschopné vlády" to je to, co vám jde nejlépe. To je motto vašeho působení na tomto světě. Z vás ta nenávist a fanatičnost úplně stříká.... ;-(

0 0
možnosti
JS

Nějak Vám uniká, že pokud má něco zabírat, tak se to musí dodržovat.

20 0
možnosti
KS

Kovida jsem měl a dodržoval všechno. Stejně jako mnoho dalších mých známých.

3 3
možnosti
JK

A nestačilo by ty opatření, místo Babišárny, obšlehnout od Německa, například? Tam to zatim de.

1 3
možnosti
JH

J27a89k56u79b 71H40o17z26a

12. 2. 2021 15:38

Těžko říct, mají podstatně nižší nálož viru v populaci.

0 0
možnosti
SB

Snad poprvé vašemu blogu nedávám karmu.

Až dosud jsem vám ji dal, pokud si dobře vzpomínám, naprosto pokaždé.

8 2
možnosti
  • Počet článků 342
  • Celková karma 13,95
  • Průměrná čtenost 1226x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/