Diskuse

Glosy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Při čtení Vašich glos - Předjarní inventury - jsem měl, pane Břicháčku, několikrát chuť Vám poděkovat,a tak tak činím. Děkuji Vám, že jste si dal tu práci a věnoval tomu ten čas...

1 0
možnosti

S tímhle viděním souzním .. Je to dobře napsané..

Jen nevím jestli ta forma (sesypat ty glosy do jednoho příspěvku) je nejšťastnější. Je to moc dlouhé.. a dnes to asi málokdo bude trpělivě číst celé. Má to větší potenciál.. a ten takhle asi nebude zcela využit..

Zasloužilo by si to sérii těch glos a samostatných diskusí podle jednotlivých témat. Takhle je to moc tématicky široké ..

Tak jsem dal alespoň karmu;-)

2 0
možnosti

Napadlo mě totéž a sám jsem to jen prolétl a zastavil, jsem se jen na určitých místech. Je to ale souhrn glos pana Břicháčka a jako pravidelný čtenář jeho článků je všechny znám, takže to chápu - chtěl vybrat to nejpodstatnější a dát to na jedno místo. Je to extrakt jeho myšlenek a na konci blogu to i píše.

1 0
možnosti

V každé generaci napříč dějinami najdeme bezpočet těch, kteří svou dobu považují za jedinečnou, nevídanou, velevyspělou a sami sebe za vývojově vyšší druh, než byli jejich předkové.

Zdroj: https://brichacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747605

.........................

Já to vidím z trochu jiného úhlu, ale pricip (tedy že mnozí lidé vidí svou dobu jako výjimečnou) je stejný.

Hodně lidí svou dobu vidí jako výjimečnou v tom smyslu, že se domnívá, že takové nebezpečí a taková hrůza, jako oni mají před očima díky tomu, že žijí nyní a nikoli o něco dříve, nebo naopak o něco později, je něco zcela výjimečného. A charateristické pro tyto lidi je také to, že kvůli závadám, které v té či oné formě přináší každá doba, mnohdy přehlížejí skutečné nebezpečí příslušné doby. Vzpomínám si například, jaký před časem měl úspěch jeden výrok na těchto diskusích, že "raději sto tisíc migrantů v republice než Zemana na Hradě". Ať už si o Zemanovi myslíme cokoli, tak ha Hrad přišel a nejpozději po deseti letech z něho zase odejde, ale ta migrační hrozba je skutečně alarmující.

Já osobně se bojím mnohem více těch lidí, kteří hledají ideál za každou cenu, než nějakých běžných vad na kráse, které přináší každá doba. V Německu takoví lidé, kteří oprávněně kritizovali nedokonalosti tehdejší doby, zvolili do čela státu Hitlera, protože v něm viděli spasitele před právě těmi běžnými závadami, které by s odstupem let už nikoho nezajímaly, zatímco ten Hitler nás i po téměř stovce let sakra moc zajímá v tom hrůzném smyslu!

Někteří lidé jsou schopni se pro odstranění Babiše nebo Zemana spojit třeba i s ďáblem. A pak se budou divit, až ti dva sice budou odtraněni, ale oni zjistí, že ten ďábel tím ďáblem zůstává a neodejde.

4 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 14,88
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/