Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"zahájení (od roku 2025) přechodu automobilového průmyslu na výrobu vozidel s nulovými emisemi, což má být zajištěno pomocí elektromobilů"

Tohle pobavilo. Jak moc jsou elektromobily bezemisní si každý kdo umí alespoň trochu počítat snadno zjistí nahlédne-li do této mapy: https://www.electricitymap.org/?page=faq&solar=false&remote=true&wind=false . U nás vychází průměrné emise elektromobilu se spotřebou 25kW/100km na 107g oxidu uhličitého a kilometr (přičemž EU chce aby nové vozy se spalovacím motorem měli emise max 95g/km).

1 1
možnosti

Ochrana životního prostředí ano, ale nesmí být v rukách slabochů a zbabělců ze sekty "Svědci Thunbergovi". Protože řešit věci zbrkle a pod nátlakem nikdy k ničemu dobrému nevedlo.

8 0
možnosti

Před sametovkou jsme závistivě nakukovali na západ a záviděli jim jejich technologie. Obávám se, že za deset let budeme závistivě nakukovat do Číny. Když vidím jejich rychlostní železnice, můžeme závidět už dnes. BTW, neměli jsme (EU) podle nějakého velkohubého prohlášení už asi před dvěma lety dohnat a předehnat USA? Doháněl a předháněl jsem za socíka, doháním a předháním zas.

16 0
možnosti

Pane Chlumský, mohu ty železnice obdivovat, ale mít je tady nechci. Jejich stavba i provoz by musely být dotovány z veřejných prostředků, jinak by jízdenka stála neúměrně mnoho. Někdo jiný může dotování provozu a výstavby samozřejmě považovat za správné. Je to věc názoru.

1 0
možnosti

J21i93r69i 29T51i11c54h73y

14. 1. 2020 17:28

V tomto smeru neni EU ojedinela. V Kanade zeleni fanatici, vedeni saskem Trudeau-em chteji uplne zastavit tezbu ropy, ktera predstavuje znacny podil na prosperite. Pritom, za prve, to uplne nepatrne snizi svetove vyplody kyslicniku uhliciteho a za druhe, neni prokazana zadna korelace mezi koncentraci CO2 v ovzdusi a oteplovanim.

6 0
možnosti
Foto

Nadějí tohoto světa jsou lidé, kterým není budoucnost ukradená. Naštěstí je jich většina :-)

1 14
možnosti

Tou "většinou" myslíte pár poblouzněnců, kteří tvoří "většinu" ve vaší pokřivené realitě :-)

10 1
možnosti

Doposud zastánci našeho členství v EU argumentovali tím, že v případný "czexit" by pro nás znamenal ekonomickou katastrofu. Myslím, že měli pravdu. Nicméně ve světle těchto postupně přicházejících informací by bylo dle mého soudu vhodné zhodnotit nakolik zasáhnou naši ekonomiku různé "zelené úděly" a tyto ztráty porovnat se ztrátami v případě "czexitu".

A na základě těchto faktů a při uvážení dalších neměřitelných faktorů (svoboda projevu apod.) rozhodnout, zda v tomto spolku nadále zůstávat.

24 1
možnosti

Nezůstávat!

Sám si doma vařím, sám si doma hospodařím!

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS