Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

UK si exit "mohlo dovolit", že když... Dopady budou viditelné za pár let. Maďarsko může kdykoliv začít o odchodu z EU vyjednávat, když cítí takové tlaky, o kterých Orban vypráví. Proč To tedy neudělalo? Proč jenom tak machruje a plka (ústy Orbana)? Populistické zvaneni nikdy k prosperitě nevedlo. Věř mi M, že v případě referenda o vystoupení v EU bude víc Maďarů při smyslech, než bylo Angličanu při brexitu.

6 11
možnosti
MK

Můžete mi říci ty důsledky vystoupení z EU, třeba v případě Velké Británie? Protože z ekonomického hlediska mají země mimo EU větší svobodu jednat se svými partnery a nemusí se ohlížet na země, které mají větší ekonomickou váhu. EU totiž není i prosperitě. Ale o chudobě budoucích generací vzhledem stále vyšším sociálním výdajům.

Myslíte si, že většina Maďarů bude proti vystoupení z EU? Kde berete tu jistotu? Zvláště, když Maďaři už byli několikrát v historii perzekuování , že nerespektují pravidla a přesto se tomu postavili i se zbraní v ruce.

15 1
možnosti
FT

F83i67l91i63p 44T23y95k84a34l

13. 9. 2018 13:42

Pane Kavka, máte ponětí o tom, co je mezinárodní ekonomika? Určitě se to nedozvíte v čs. bulvárním tisku a už vůbec ne na kterémkoli čs.bloggu. Pokud jsou Vaše informační zdroje jen ty v české kotlině tak oblíbené „fake news” tak good luck!

0 3
možnosti
Foto

jediné, čím mi Madaři imponují, je nesmlouvavý postoj k imigraci.

V tom ostatním nám vzorem být nemusí.

4 1
možnosti
SB

Jenže v tom to je: V dnešní době je migrace tím naprosto nejklíčovějším.

On i Churchill měl v podstatě mnohem více špatných vlastností než dobrých. Přísně vzato, dobrou měl jen jednu - jasnozřivý odhad situace v době druhé světové války a správnou formulaci poválečné situace směrem k železné oponě v Evropě.

Avšak právě tato jediná jeho přednost se v konečném účtování ukázala jako naprosto zásadní a vysoce převážila všechny jeho špatné vlastnosti.

22 0
možnosti
SB

V každé zemi je tolik bordelu, že když ze zcela jiného důvodu, než je ten bordel, někdo chce ten či onen stát šikanovat, najde řadu záminek, proč to udělat. Nemusí se ani lhát, stačí být jednostranný. Když tři lidé udělají tři drobné chyby, tak není žádnou lží, když někdo poukáže na to, že Milan udělal to a to. Poukáže na Milanovu chybu a bude mlčet o Spytihněvově jízdě v tramvaji bez platné jízdenky a o Daliborově pozdním příchodu do práce. Takový člověk nebude ani lhát: Milan tu chybu udělal, takže pravda to je, a že o Spytihněvovi a o Daliborovi se mlčelo - mlčení není lež. Nelhal ani v nejmenším, ale jeho jednostrannost vytvořila úplně jiný obraz, než jaké je skutečnost.

Asi tak se dívám na současné běsnění EU proti Maďarsku. Kdyby tam žádný bordel nebyl, tak by to byl první stát v celé historii lidstva od starověkých civilizací až po dnešek v kterémkoli z pěti světadílů, kde by bylo všechno v pořádku. Kdo chce kterýkoli stát šikanovat, záminek najde dost, jako by je našel i kdekoli jinde. Stačí o tom maďarském bordelu mluvit a o těch ostatních mlčet.

27 0
možnosti
Foto

8-ojak to, že tam dnes není Karel???

0 2
možnosti
SN

:-).....Perfektně napsáno! Využil jste svého povolání, laik by to tak přesně nenapsal!

R^R^R^

18 0
možnosti
MM

S mojí podporou nepočítejte. ;-(

0 12
možnosti
SB

To je jasné. S Biľakovou podporou také nemohl Pavel Wonka počítat.

15 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s VámiR^

15 0
možnosti
LP

Nejde o žádný gender, jde o to, že vláda umlčuje opoziční média, rozkrádá dotace z EU, kriminalizuje neziskové organizace. To nemá nic společného s křeštanskými hodnotami. Orbán táhne Maďarsko na východ, ještě víc než náš Zeman - pro připomenutí slova senátora McCaina (budiž mu země lehká) - https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/mccain-orban-je-neofasisticky-diktator-pelesi-se-s-putinem_326170.html

6 24
možnosti
MK

Myslíte toho samého senátora McCaina, kterému v době jeho kandidatury na prezidenta USA EU nemohla přijít na jméno a hnutí Tea Party považovala z ultrapravicové?

Jak umlčuje opoziční média? Myslíte tím, že některá média krachují, protože nemají čtenáře?

Kriminalizuje neziskovky? A v čem? Rozkrádá dotace?

19 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 14,88
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/