Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty dvě demonstrace "většiny" se autorovi moc hodí, ale kdepak referendum, to se nesmí udát za žádnou cenu

1 0
možnosti
Foto

Etatisté si vždy malují a obdivují své Hitlery, aby se za čas ukázalo, jak moc se mýlili.

0 0
možnosti

Kladným důsledkem silového řešení prováděného Madridem je zabrzdění plánu na oslabení hraničního státu Evropy a následného vpádu migračních proudů, které ten stát měly smést, měly vytvořit nové národy, nové jazyky a nové státy, které měly fungovat v rámci evropského islámského chalífátu.

Na druhé straně - "demokrati" a jejich lidskosprávný ústavy prohrávají.

0 0
možnosti
JR

J12a34n 67R81á16ž

31. 10. 2017 9:35

Nejsem příznivec drobení států, které mají dlouhodobou historii s jasnými statními hranicemi. Ale říkat, že Katalánci nemají právo se odtrhnout je chucpe.

Zpochybňuje to osamostnění Chorvatska a Slovinska, vznik státu Slovensko i mezinárodní uznání státu Kosovo.

3 0
možnosti
Foto

Není pochyb o tom, že Katalánci mají právo trhnout se od Španělska. Stejně tak není pochyb o tom, že jde o tak závažný krok, že o tom musí být rozhodnuto ve dvou referendech ústavní většinou všech občanů. První, které dá regionální vládě mandát tento krok vyjednat s vládou centrální, druhé pak rozhodne definitivně o výstupu.

Tato metoda měla být odsouhlasena nějakou deklarací na úrovni OSN po rozhodnutí Mezinárodního soudu ve věci Kosova. A byl by klid, nejenom na Ukrajině.

Pozn. Bylo by zajímavé vědět, kolik z těch demonstrujících v Barceloně za jednotu Španělska bylo Španělů, importovaných do Katalánska Frankem.

Já jenom, že zde je pak stejný problém jako třeba v Pobaltí.

0 0
možnosti

Referendum katalánské a potom /nebo snad předtím?/ "celostátní?

No, co je "zbytkovému" Španělsku po tom, co chce Katalánsko?

(cesta by mohla vést přes ústavu ... to je ale teď ve Španělsku nemožné - ukazuje se, že "demokratický centralismus v EU" funguje stejně jako za Stálina a Kotvalda)

0 0
možnosti
Foto

Překvapila mne informace, že katalánský premiér Puigdemont chce údajně zažádat o politický azyl v Belgii. Nedovedu si představit, že by některý stát EU poskytl politický asyl příslušníku jiného státu EU. To snad není ani možné. 8-o

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem se divil. Ale prý Belgie jako jediná země EU tuto "službu" poskytuje. Nechápu.

0 0
možnosti
AK

Jakeho spanelskeho naroda? Ve Spanelsku je narodu nekolik.

2 0
možnosti

Autentické nebylo povstání katalánského lidu, autentické není ani spontánní nadšení lidu "španělského".

Jak by také mohla být obě "hnutí" v prostředí "Evropy" z lisabonské brusele skutečná.

0 0
možnosti
Foto

Mě překvapila demonstrace za jednotu Španělska přímo v Barceloně, tedy uprostřed separatistické provincie, které se podle různých zdrojů účastnilo 300 000 až milion lidí. Takhle se separatistický národ opravdu nechová a že by tam bylo takové množství demonstrantů dovezeno ze Španělska, tak tomu nemůže věřit snad ani duševně nemocný.

3 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,48
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/