Diskuse

Králova řeč

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P33e81t10r 54A86g46u28l78á18r

5. 10. 2017 12:24

Proč by v 21. století neměl mít nějaký národ právo na samostatnost? Všude se mluví o lidských právech, jsou kvůli nim rozvraceny a bombardovány fungující státy. A ejhle, uprostřed Evropy to neplatí? Uprostřed Evropy, která se snaží být příkladem celému světu mimojiné tím, že zve a živí miliony migrantů?

1 0
možnosti
VPS

Keby nešlo o tak vážnu tému napísal by som, že ste ma pobavili s tým slovným spojením "pokus o puč".

Španielsky súd predsa rozhodol, že referendum odporuje ústave. O účasti na referende nerokoval a teda ani nerozhodol!

Podľa toho, čo sme videli (ako štátna polícia ťahala ženy za vlasy a zo schodov zhadzovala i starcov) to skôr vyzeralo, že puč robí Madrid. Lebo puč sa vždy presadzuje skôr násilím, ako dohodou. Čo myslíte?

2 0
možnosti
ZS

Norimberské zákony také posvětil demokraticky zvolený říšský sněm a měly v té době podporu většiny obyvatel Německa. Mění to něco na tom, že šlo o zrůdné potlačení práv jedné skupiny obyvatel?

3 0
možnosti
ZB

No, král se vyjádřil, zvolil tendenční projev, zahodil práva Katalánců. Katalánci mají právo se svobodně rozhodnout jak a s kým chtějí žít!

3 0
možnosti

Z autora se mi chce zvracet.

Nicmene, musi se zde rict, ze se zde stretla dve rovnocena prava. Pravo na samostatnost a pravo na udrzeni celistvosti statu. Pokud se sejdou jakz takz rozumni lide, da se to resit. Zde se bohuzel nesesli ...

8 0
možnosti
Foto

Ta králova řeč byla přesně to, co měl španělský král v daném okamžiku udělat. Pokud katalánští politici přesto vyhlásí nezávislost Katalánska, nikdo v Evropě ji neuzná. Francouzský prezident Macron to už víceméně vyhlásil otevřeně (Francie má Katalánsko za humny), ostatní evropští politici to těm katalánským říkají nejspíše důvěrně. Katalánský premiér si teď nejspíše užívá pár okamžiků své Hérostratoské slávy.

0 2
možnosti
VZ

No, řekl bych, že hašení ohně benzínem působí sice na první pohled jako novátorská taktika, ale v konečném důsledku je to nebepečná hovadina. A je nanejvýš smutné, že to zkouší jak centrální vláda tak král. Mám takové nepříjemné obavy, že možná právě vidíme začátek konce Španělska tak, jak jej známe nyní. A co hůře, svou tvář vydatně ztrácí i EU. Kdekomu kecají do zásahů policie a dalších věcí, a tady tváří v tvář excesům ruského nebo běloruského stylu je ticho po pěšině. Katalánko neuznají, ale odpadlíky od Británie vezmou s otevřenou náručí. Myslíte si, že potom bude ještě někdo ten sbor bruselských šašků brát na mezinárodím poli vážně? Já se obávám, že ne.

5 0
možnosti
TT

Souhlasím. Dovolím si vyjádřit názor, že Katalánci jsou u romantičtěji založených jedinců pořád ještě vnímání jako tehdejší bojovníci proti diktatuře, zatímco oni ve svém - dnes už "neo"-marxismu jsou představitelé diktátu.

1 1
možnosti
KK

Upřímně. Jste provokatér nebo idiot?

6 3
možnosti
PH

P24a58v53e59l 59H83o98r65á32k

4. 10. 2017 21:12

On o sobě dokonce píše, že se podobnými věcmi nepřímo živí.

1 2
možnosti
LJ

Trhání států - to je dnešní trend. Která země bude další? Rozpadne se Belgie? Utrhne se Skotsko? Kde to skončí?

0 0
možnosti
Foto

Trhání států je dnešní trend? Já jsem zatím nic nezaznamenal s výjimkou bývalého SSSR, Jugoslávie a Československa. A snad jen u nás to dopadlo dobře. Není to tedy nic progresivního.

0 0
možnosti
Foto

Králova řeč postrádala to hlavní, jak se Katalánci mají ústavně domoci nezávislosti, pokud po ní touží.

3 3
možnosti
PT

P60e75t85r 58T97o70m33e91k

4. 10. 2017 20:16

Jestliže byla, i Katalánci, odsouhlasena ústava, nemají na samostatnost právo. Musela by se změnit ústava. Ale pardon, já zapomněl, vy jste příznivec odtrhnutí Krymu od Ukrajiny, také podle neústavního referenda.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS