Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Mám úplně stejný názor na "katalánskou komedii" jménem referendum, které umožňuje současným bezpáteřní politikům v Katalánsku si přihřát polívčičku a zviditelnit se.

To srovnání se Sudety je výstižné.R^

2 5
možnosti
FN

Neskutečná tupost tohoto příspěvku vyjadřuje jak moc u nás převládá předlistopadové socialistické myšlení.

NE pane autore, opravdu stát nemá právo mlátit své občany jen za to, že jdou do školy hlasovat. Nevymlacují výklady, neporušují zákony, jen jdou hlasovat v referendu.

17 1
možnosti
JAN

Jen titulek. Naprostý nesmysl, jemně řečeno. Žádná vláda nemá právo řezat lidi ! Tzn. ani bezdůvodně, referendum pro mne není žádný důvod. A to říkám jak o Rusku, tak o nás za komunistů /!/, a r. 2005 /"Czech tech" á Paroubkova ČSSD/ a taky nyní o Španělsku. Tečka.

5 2
možnosti
ZH

Prominte, ale az pujdou zase nejaky anarchisticky a nackovsky demonstrace, ci fotbalovi "fanoušci", policie jim bude házet kytky, natahne cerveny koberec a protipravni jednani bude ignorovat ?

1 3
možnosti
Foto

P10e67t65r 46K79o75u69c33k53ý

2. 10. 2017 19:58

Když Jugoslávie bránila svou územní celistvost, tak jste byl kde?

9 3
možnosti
MK

R^Přesně a výstižně napsanéR^

5 7
možnosti
JR

J92a63n 54R35á41ž

2. 10. 2017 19:24

Všimněte si, že většina těch, kdo dnes hlásají, že Španělsko musí zůstat jednotné a centrální vláda zasáhla naprosto správně, nijak neprotestovali proti názorům hlásaných z lůna pražských kaváren a bruselských kuloárů, že v případě, kdy po Brexitu ve Skotsku bude v referendu odsouhlaseno odtržení od Británie, může být nabídnuto Skotsku členství v EU.

Nebo další příklad: Když se v Kosovu začali šířit názory o jeho odtržení od Srbska, tak tam centrální vláda poslala policii a vojsko aby odtržení zabránila. NATO následně podniklo 28 000 bohových letů, aby Bělehrad odtržení Kosova nebránil. A podotýkám, že tam žádné referendum nebylo!! Nezbývá než doufat, že NATO podnikne podobná opatření, aby právo na sebeurčení svébytného a státovorného národa Katalánců mohlo být naplněno.

11 3
možnosti
Foto

Konečně zase jednou rozumný názor. Už mi lezou krkem ty hysterické výlevy o "krvavé neděli", gumových projektilech, mlácení starých lidí a dětí, bránění občanům ve svobodném rozhodování atd. R^

3 14
možnosti
AT

Doporučuji nesledovat jen oficiální média ale zkouknout například záběry nejhorších zákroků na youtube. Možná si poopravíte názor na tu hysterii

2 0
možnosti
TH

Ti lidé šli jenom volit! Nechovali se násilně, nerabovali, neútočili na policajty. Zato policajti si na nich pěkně zgustli. Na lidech, kteří je platí ze svých daní! Jak jsem psal jinde: nemám o Kataláncích přehnanné iluze, ale to, co předvedli policajti s centrální vládou lze nazvat pouze jedním slovem: zmerdi!

8 1
možnosti
JR

J32a45n 93R25á98ž

2. 10. 2017 19:28

Další důkaz, že socialisti neumí řešit problémy, které sami vyvolali jinak, než násilím. Dělali to před časem v Maďarsku, Polsku, u nás, dnes to dělají ve Španělsku a budou násilí používat vždy a všude, kde se občané proti centrální vládě nějak ozvou.

8 0
možnosti
Foto

Panu autorovi bych rád připomenul, že proti Hitlerovu přííteli Frankovi vystupovali právě Katalánci. Takže ta srovnání ať si strčí za kloubouček

8 2
možnosti
ZH

Franco potlacil všechno a všechny proti nemu. Katalanci v tom nemaj zadnou vyjimecnost oproti ostatním autonomiim a politickym subjektum.

0 1
možnosti
RV

R41a72d74e97k 65V37e32b15e51r

2. 10. 2017 18:55

Vážený pane blogere, a jaký máte názor na samostatnost Kosova???

4 0
možnosti

Stejný, ne? Kosovo, navíc, byla akce U.S.A.

2 1
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/