Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Řekl bych, že hodně zemí v historii vzniklo v rozporu s ústavou, nebo alespoň se zákony, předcházejícího státního celku, kterého byly součástí.

1 0
možnosti
JS

Presne jako melo Srbsko pravo zasahnout proti separatistum v Kosovu. A pred tim centralni (komunisticka), jugoslavska vlada proti Slovinsku, Chorvatsku, Bosne...atd. .Ovsem v tom pripade stala EU necinne a USA vojensky podporily separatisty Podivne jsou cesty kterymi se ridii mezinarodni politika..

14 1
možnosti

To jste mohl napsat jedině pod vlivem něčeho hrozného ...a nebo snad nemáte v sobě nic lidského. Ty záběry ze včerejška, jak vypadal zásah při referendu v Katalánsku, byly nelidské a otřesné.

8 3
možnosti
SS

Profil pána mluví za vše :-).

4 1
možnosti
Foto

Porovnani karmy tohoto blabolu (momentlalne 26) a Markety Sichtarove (46) dost jasne vypovida o nazoru na "Publicista věnující se evropské integraci, kulturní válce a příležitostně dalším tématům."

Zdroj: http://brichacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626495

1 1
možnosti
JM

J23i23ř23í 75M14í37k89a

2. 10. 2017 21:37

Videa zásahu z YT nepotvrzují tvrzení autora článku. Možná šlo o excesy, ale řada jich ukazovala čirou policejní brutalitu bez jakékoliv provokace (kromě aktivismu, že jdou volit).

Mohli nechat referendum proběhnout a označit ho za neplatné, když odporovalo Ústavě.

Podobně zmíněný Czechtek nebo např. u vysidlování squatů. Násilí policie dává smysl pouze pokud se setkají s násilným odporem. Lze lidi odvést na policii, rozjet normální trestní stíhání. Ne v takových případech (nepřekračující hranici občanské neposlušnosti) okatě ukazovat sílu.

Možná skutečně leží velká část viny na katalánské vládě, pokud nepodnikla nejprve kroky ke změně Ústavy. Tak nebo tak státní potlačení hození papírku do urny imho do demokratické země nepatří za jakýchkoliv okolností.

14 1
možnosti
AK

Snad se nedožiju toho, až bude EU stejným nebo horším způsobem hájit svou celistvost proti národním státům....

13 1
možnosti
JM

J56i14ř26í 21M37í66k20a

2. 10. 2017 21:42

Taky mě to u toho napadlo. V současné době může ČR vystoupit, ale pokud se EU federalizuje, může ta možnost (právně) zmizet.

6 1
možnosti
VK

Pokiaľ toto násilie Madridu prejde, nabudúce sa to stane aj nám. S jedlom rastie chuť. Referendum je síce vnútornou záležitosťou Španielska, ale toto násilie sa týka nás všetkých.

6 0
možnosti
ZH

Co se stane vam ? Ze slovenska vláda zmlati Madary, pokud ti by dostali zalusk na odtrzeni ? Jste tedy Madar, který se boji slovenskeho pendreku ?

0 3
možnosti
ZH

Řekl bych, ze jste to moc zjednodusil a hodil to jen na jednu stranu. Muzu souhlasit s tim, ze spanelska vláda mela pravo zasáhnout a pravo bylo na jeji strane. Nikoliv na strane separatistu, kteří to schvalne vyhrotili do konfrontace. Kazdopadne vina není jen na nich, je na obou stranách. Zasah mohl mirit standartne proti organizatorum protipravniho jednani, ale mlaceni lidi jen tak je uz za hranou. Samo jde i o propagandistickou valku a zabery mlacenych lidi, ikdyz to vůbec nemuselo byt masove, vždy vybudi emoce. Ostatne nektery zebery jsou fake z jinych a starsich demonstraci. To ale policii moc neomlova a omluva od premiéra taky nebyla zadna. Tedy zasah spanelske vlády dle zakona ano, ale samotny zakrok uz kulha. Vy jste se postavil neochvejne na jednu stranu a prehlidl vse ostati. Ja třeba taky muzu souhlasit s tim, ze ta nelegalni saskarna nemá s referendem nic spolecneho a policie musela dle soudu konat, ale samotne provedeni proste nezvladla a vina není jen na strane separatistu. Co se tyce EU, v tomhle ji nasazujete rohy, protože predstavitele v EU nijak nechteji drobici se staty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/