Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L87u10m51í31r 65T92i67e95t11z

17. 9. 2017 17:11

Sice to není k tématu blogu, ale reagovat musím. Ten pan Dalibor Bartoš je tak trochu jiný že? Pozorně jsem pročítal diskuze, kterých si účastnil a pokaždé, když už si nevěděl rady, tak raději oponenta nařkl z používání sprostých slov (žádné jsem nenašel) nebo z nevhodného chování.

0 0
možnosti

J22a87n 25R88á92ž

15. 9. 2017 18:32

Četl jsem několikrát a udivuje mne, že nemám s ničím v článku názorový problém....KARMA!

P.S. Je vidět, že západoevropské socialistické elity nemají takovými zkušenostmi podepřenou historickou paměť, jako máme my. A to z většiny občanů postsocialistických zemí dělá permanentní odpůrce většiny z toho, co Junckers (dá se předpokládat, že podle berlínského scénáře) plánuje.

Centrální plánování, autokratická vláda z jednoho centra s absencí jakéhokoliv respektu k národním zájmům členských zemí, jednotná ideologie v prosazování vnitřní u zahraniční politiky, pěstování zahraničního nepřítele, jako prostředku k umlčování opozice, atp. My to zažili a víme, že se jedná o utopistický plán, který už z principu nemůže být životaschopný. Není proto divu, že se nikdy takovému plánu, bez tvrdého nátlaku, což už jsme také zažili, nepodrobíme.

Autoři podobných centrálně řízených nadnárodních superstátů vždy předpokládají, že jejich dílo bude mít věčnou životnost, ale ignorují že: Rozpadla se Čingischánova říše, rozpadla se říše Římská, rozpadla se Svatá říše římská, rozpadla se Britská koloniální říše, rozpadlo se RVHP a nakonec i Sovětský svaz. Zcela zákonitě se rozpadne i Evropská unie, nezmění-li se principiálně její systém z centrálně řízeného molochu na unii zcela suverénních a k sobě přátelských zemí, kde respekt k národním odlišnostem a upřednostnění výhodnosti vzájemného obchodu nahradí současné vyhrožování a bezprecedentní nátlak politických elit t.zv. "západu".

3 0
možnosti

problem neni s centralizaci, ale s tim, ze se spicky EU rozhoduji nesmyslne

0 0
možnosti

Což ovšem není chyba, ale vlastnost centralizovaného systému.

3 0
možnosti

J72a72n 45S57o48u59č66e87k

15. 9. 2017 14:56

Dávám Vám karmu. Osobně si myslím, že Junckerův projev byl něco jako projev Milouše Jakeše v Červeném Hrádku v roce 1989. A samotná EU prožívá stejné předsmrtné záškuby, jako komunistický režim v 89 roce.

6 0
možnosti

Výborně napsáno. V podstatě to bylo jasné už před deseti lety, ale je pěkné vidět dnes černé na bílém potvrzení tehdejších předpokladů.

5 0
možnosti

Evropu je potřeba rozdrobit, jinak se činské, arabské a americké finanční fondy budou těžko dostávat k našemu majetku. Správným příkladem je řecká krize. Kdyby si 17 ministrů financí nemohlo dělat co chce, nikdy by Čína nemohla za babku koupit v Řecku celej přístav, který nutně potřebuje, aby chudnoucí obyvatele EU mohla zásobovat svým levným zbožím. Někdo taky musí americkým důchodcům platit za jejich celoživotní investování, proto musí fondy investovat v EU aby brebendy mohly posílat do USA. A to jde lépe, když je třeba zrušen zákaz Hedge fondů, jako v Německu. :-/

0 0
možnosti

centralizaci ano...a to je dobře..a doleva???? no o tom pochybuji...myslíte si, že šéf Siemensu se stane kvůli vašim představám komunistou nebo socialistou? o tom si dovolím pochybovat...a tato má pochybnost se netýká jen šéfa Siemensu ale všech majitelů firem.........buďte klidný kapitalizmus nám ještě chvíli zůstane i když se bude velmi měnit........

A o tom je evoluce lidských skupin a evoluce lidských ekonomických aktivit.......

0 0
možnosti

Dokud má téměř každý člen komise komunistickou minulost nebo současnot, pak to asi sotva půjde jiným směrem. A centralizace v této oblasti neznamená nic jiného než řízení ekonomiky, navíc stále centrálnější.

4 0
možnosti

"naděje na reformu" behem poslednich dvou let je mirne receno, hloupe.

0 0
možnosti

J76a78r87d77a 36S16o55k73o50l

15. 9. 2017 10:42

Tak mám dojem že po prosazení těchto změn se nechá zvolit za císaře 8-oRv

3 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,48
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/