Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a21n 66R14á51ž

13. 8. 2016 15:15

Jakákoliv společná "pohraniční stráž" narazí na velký problém: Mezinárodně pravni postavení EU je velmi sporné a většina právníků, odborníků na mezinarodni právo, se kloní k názoru, že EU nemá(!) mezinárodně právní subjektivitu. Otázkou tedy je, který mezinárodně uznány subjekt tuto stráž bude vykonávat. Jestli tedy, například v mezinárodních vodách, zastaví nějaké plavidlo hlídka jakéhosi Frontexu opatřena vlajkou EU a vojáci s páskami EU na rukávech budou chtít někoho kontrolovat, nebo dokonce vstoupit na palubu lodi, bude se jednat o pirátství.

Myslím, že se jen pod hlavičkou EU bruselští snaží legalizovat cestovní kancelář, která dopravuje kolonisty z Afriky a Turecka do Evropy.

P.S. Zpráva ČTK: Nedaleko Lybijskych břehů zachránili italští námořníci 350 běženců z gumových člunů a převezli je na Sicílii. O co jiného, než organizované pašeráctví migrantů se jedná? Kdyby šlo jen o záchranou akci, pak by ty "zachráněné" odvezl 10km na nejbližší pobřeží a nepřeváželi je jako pašeráci 450km do Itálie. Když "zachrání"někdo běžence od smrti hladem na silnici v Makedonii, a převeze ho do Rakouska, tak ho jako pašeráka lidí zavřou. Když to samé udělají námořníci na moři, tak jsou pochváleni za záchranu životů.. To mi hlava nebere!

0 0
možnosti

Tak dlouhé a složité blablabla o činnosti a cílech Frontexu už samo o sobě vypovídá o tom, že to musí být naprosto nefunkční organizace, kterou stvořila stejně nefunkční a do sebe zahleděná věrchuška EU.

Výsledkem je, že "obrana" hranic EU v současnosti spočívá v dopravě imigrantů loděmi Frontexu od Libyjských břehů do Itálie.

5 0
možnosti
Foto

Vystoupit z EU a to tak, že co nejrychleji.

2 0
možnosti

Ať už se ten útvar, který má "ochránit vnější hranici Schengenu", jmenuje jakkoliv a je utvořen jakkoliv, mám základní dotazy:

1) Kde jsou dnes hranice Schengenu? Podle mě jsou na jihu někde v Eritreji a na východě někde v Afganistánu, protože jak Afričané mezi Eritrejí a Evropou, tak Arabové a Asiaté mezi Afganistánem a Evropou mají zcela volný vstup do Evropy a již cca 2 mil. se jich volně, a mnozí dokonce i bez identifikace, pohybuje po Evropě úplně stejně jako se pohybují obyvatelé původního Schengenu. Téměř všech těchto 2 mil. lidí má přitom vůči Evropě stále vizovou povinnost.

2) Před kým má ten útvar vlastně údajné hranice Schengenu chránit, když do Evropy může úplně každý, stačí dojet na gumáku k první lodi Frontexu, který působí jako spolehlivá součást mezinárodní pašerácké sítě obchodující migranty?

6 0
možnosti

A17l46e97s 70P80ř72i71b76y78l

12. 8. 2016 20:18

EU se nikdy odpovědně nezajímala o bezpečnost. Hlavními úkoly EK bylo buzerovat lidi tu okurkami nebo nakonec konvicemi. Iluzorní bylo 1500 lidí Frontexu na ochranu Schengenu. Selhali úplně všichni a vrchol tomu dala Merkel. Porušila veškeré mezinárodní úmluvy a zavinila dnešní asi neřešitelnou situaci mírovou cestou. Žádný stát na světě se nechová tak nezodpovědně jako Německo a EU dohromady.

6 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,48
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/