Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně se eurofederalismus také nelíbí, ale jakou má v současnosti alternativu? Na východě se roztahuje nedemokratické Rusko, které by rádo obnovilo vliv i ve svých bývalých satelitech, a EU tomu stále do určité míry brání. Pokud by se měla dezintegrovat, tak hrozí, že si sféry vlivu rozdělí Německo s Ruskem, jako už několikrát v minulosti (dělení Polska, pakt Molotov-Ribbentrop), a nás se nikdo ptát nebude. Najednou zjistíme, že už jsme zase ve sféře vlivu Moskvy a mnozí ještě se slzou v oku budeme pod knutou moskvocentralismu vzpomínat na eurofederalismus.

1 1
možnosti
FV

My jsme dávno ve sféře vlivu Berlína.

Kdysi jsme byli v relativně fungující unii států, kde měli Češi mnohem větší slovo než v dnešní EU, jmenovalo se to tuším Rakousko-Uhersko. Ale Masaryk a pár dalších bláznů to potřebovali rozbít. Tož máme co jsme chtěli.

1 0
možnosti
PRB

„Euronacionalismus Evropské unie“ - jsem zvědav, kdy to zdárně sklouzne do euronacismu EU:-). Ani bych se moc nedivil.

2 0
možnosti
PH

R^ ..bohužel jsem pesimista.

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 14,88
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/