Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P54e73t55r 97B61u74r75i22a20n

24. 10. 2018 13:48

Tak z článku jsem pochopil, že oba pánové jsou proti oné úmluvě, a proto ten první je hrdina a ten druhý zbabělec. Trochu schíza, ne?

0 2
možnosti
MV

Zaplať bůh za Fialu. Pan Pitha by neměl strašit, ale kázat.

2 9
možnosti
Foto

Jenže je to obráceně ;-D

3 0
možnosti
AC

Myslím, že ODS to má vymyšlené docela dobře. Na tyto věci, o kterých píšete, tam má Klause mladšího, který zastupuje onu konzervativnější část voličstva. Pak zde je zcela odlišná a téměř nekompatibilní liberálnější frakce s protagonistkou Němcovou. A nakonec předseda Fiala - nemastný neslaný maskot, který nikoho neurazí ale ani nenadchne, jenž to 'vyvažuje'.

1 1
možnosti
SS

A víte, co je na tom zajímavé? A to jsem dost konzervativní pravičák. Pokud by někdo řekl, že Piťhové připravují koncentráky pro homosexuály, už by to nebyla politická nekorektnost, po níž volají. Už by to ani nebyla odvaha, ačkoli by se na něj sesypali. V tomhle jsou totiž úplně stejní jako různí Čižinští či další krajní levičáci. Nesnesou opačný názor, jakkoli volají pod odstranění politické korektnosti. Znamená to jenom to, že jejich názor má být ten jediný správný, protože úpěl před tou korektností.

9 1
možnosti
Foto

Nažehlený vyčichlý rutinér ... velmi výstižné

19 1
možnosti

To ano. Úplně přitom vidím Vojtěcha Filipa. Autor asi také, ale víc mu vadí, že Petr Fiala není nekorektní, ač by se mu opravdová nekorektnost také nelíbila. Ono to platí na obě strany - občas se korektnost hodí, pokud se doopravdy nechceme rozhádat a nakonec házet jeden druhého do lávy za to, co si dovolil nekorektně a zcela bez omezení prohlásit. Dobře se o tom teoretizuje do té doby, než zjistíte, že máte někoho, s kým opravdu hodně nesouhlasíte (korektně) přímo v rodině. A víte co? Podle mě člověk, který se rozhádá s těmi, koho má rád, kvůli politice, je naprostý blb. Co si myslíte vy?

5 2
možnosti
AM

R^ přesné ohodnocení politruka-teoretika v čele ODS - směšná postavička

13 5
možnosti

To ano. Je pravděpodobné, že pokud by strašil koncentračními tábory vedenými homosexuály, měla by hned ODS 40 %, ANO by zaniklo, Čižinští či Piráti by zanikli a Okamura by měl rázem 0 %. Tak jste to myslel?

6 2
možnosti

Jenže my historicky opravdu nepatříme na východ. K západu patříme i kulturně. K tomu patří i podle vás vyčichlá hesla a varování před východními diktátorskými režimy. Opravdu pro nás není výhodné vrátit se pod vliv Ruska, či dokonce být pod vlivem Číny. Toto nebezpečí není zveličováno, toto nebezpečí je aktuální. Ani pan Piťha by si jistě nepřál patřit pod pravoslavnou církev. Nebo myslíte, že ano? Kdysi totiž přesně toto chtěli Rusové po našich vlastencích, pokud chtějí přijmout "ochranu od Rusi". Dnes si zkorumpované, fašistické a postkomunistické Rusko hraje na ochránce konzervativních hodnot, které nedodržuje. A zároveň čínský totalitní režim, který se dnes nejvíce blíží nacismu, bojuje proti katolické církvi a snaží se vytvořit národní společenství věřících pod kontrolou režimu - a pan Piťha by jistě nechtěl být v kůži tamních katolických věřících. Jestli vy myslíte, že je varování před těmito jevy uváznutím v minulých dobách, tak se tedy hodně pletete a vypadá to, že jste spíš uvázl vy v dobách někdy před sto lety, kdy se vedly dost podobné zápasy s velmi varujícími výsledky.

6 4
možnosti
JB

Ale tady přece vůbec nejde o Rusko.

3 0
možnosti
AM

To jsem se zase jednou nasmál.

Bravo.

1 7
možnosti
JK

J13a79n 51K23o49z13á12k

24. 10. 2018 0:05

Asi budete morbidní.

3 0
možnosti
Foto

Autor asi ví co a proč napsal a to mu určitě stačí.

Mně připadá, že píše o jiné době a jiném místě a je mi to v podstatě jedno.

I to mu musí stačit.

3 4
možnosti
Foto

:-) Už mám dva věrné mínusové nohsledy. Hečte. :-)

0 0
možnosti
PS

Říká se tomu politická korektnost, pokud chceš vydržet u koryta musíš se vyhnout kontroverzním tématům. Přijde z EU nesmyslné nařízení například ohledně zbraní, nedělej vlny potichu skloň hlavu a vono to přejde. Dorazí nějaká genderaktivistka že mají ženy malé zastoupení na místě XY, neptej se zda je to vyšší odborností nebo nezájmem žen prostě přiklepni grant nebo bude aktivistka vyřvávat do světa že si sexista. Dostáváš vyhubováno za rasismus v ČR, založ další neziskovku, nalej tam prachy a vykaž to v Bruselu. Všichni budou spokojený. A takto vznikají situace/neziskovky/zákony které jsou naprosto stupidní, ale v rámci neupozorňování na sebe to bylo schváleno. A pan Piťha se toho prostě nebojí nejde mu o koryto, ale upozorňuje na ČR, nemůže tu každý vyřvávat svůj názor kam by to vedlo!!!

19 0
možnosti

Víte, kdybych byl nekorektní jako pan Piťha, popisoval bych koncentrační tábory, které by jeho myšlenky mohou způsobit pro lidi, jež domněle ohrožují svobodu. Dřív se takovému režimu říkal fašismus. Ale naštěstí nekorektní nejsem, takže o panu Piťhovi můžu říci pouze to, že provokoval a celkem to přehnal. Nebo byste chtěl, abych byl nekorektní?

1 9
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,48
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/