Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Španělská občanská válka nebyl souboj dobra se zlem. I republikáni, tedy socialisté, anarchisté a komunisté se dopustili mnoha brutálních zločinů, včetně vražd katolických kněží i laiků.

4 1
možnosti
LC

S ohledem na to, co se u nás od roku 45 až do teď událo, já bych do toho, co dělají v popsané záležitosti ve Španělsku, nešťoural. Konečně, citace "Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost", vysvětluje naprosto vše.

1 0
možnosti
VV

Nezazili jsme to i my s Janem Palachem? O tech drivejsich nemluve?

2 0
možnosti
Foto

A69l10e71š 91M42e80r55t88a

26. 8. 2018 15:14

No nebylo by to krásné, kdyby vedle sebe leželi Gottwald a Píka:-)

2 1
možnosti
VV

Pro vas mozna ano. Ale to by pak pan general heliodor Pika musel v hrobe primo rotovat.

4 0
možnosti
DR

Možná se touto nesmyslnou exhumací snaží zakrýt a odvést pozornost od své vlastní neschopnosti při řešení daleko důležitějších současných problémů.

9 0
možnosti
JV

Myslíte, že Adolf Hitler, Heinrich Himmler a Emanuel Moravec by si také zasloužili důstojný náhrobek? A kde je vlastně pohřben Karl Hermann Frank a Benito Mussolinni? Franco nechal popravit i Frederica Garcia Lorcu... kolik překrásných divadelních her by ještě napsal, nebýt zločineckého rozhodnutí...? Ať Franca nechají spát někde na malém vesnickém hřbitůvku, ale ne v národním památníku... Miliony zplynovaných a zavražděných ani žádný náhrobek nemají...

5 4
možnosti

Srovnáváte nesrovnatelné. Franco zachránil Španělsko před komunistickým vlivem.

9 4
možnosti
VS

není jediný, který byl odstraněn, protože měl na svých rukou krev. I Hodža, nebo náš Gottwald,byli odstraněni ze svých nádherných památníku. Takže nač ta lítost.

4 2
možnosti
MV

Tak srovnávat Gottwalda vraha a pomahače Stalina s generálem Francem, který Španělsko od bolševiků a Stalinových pohůnků očistil, to chce vážně silný žaludek.

Generál Franco zachránil Španělsko před rudým terorem a Španělé by mu měli stavět zlaté pomníky.

0 0
možnosti
Foto

Když se z Vitkova odstranoval popel Gottwalda a dalších zasloužených soudruhu to byla také hanebnost a msta....stejně jako likvidace jejich soch a památníku,plus soch Stalina,Lenina a dalších....?

3 1
možnosti
VPS

A lze srovnávat likvidaci soch s vykopáváním ostatků zemřelých???

0 0
možnosti
Foto

On to musel být z gruntu dobrý člověk, ten Franco, když odpustil svým nepřátelům.:-/:-)

Ale ne, souhlas s tím, že mrtví by se měli nechat spát.

3 0
možnosti
Foto

Se samotným hrobem by asi takový problém nebyl, spíš, že se kolem něj pořádají seance nostalgiků a nácků, včetně obligátního hajlování:-).

2 4
možnosti
Foto

Ano pane Břicháčku, je to darebáctví. Takový hnus se neděje jen v zahraničí, stejně se chovali po roce 89 např. i havlisté v Česku.

1 1
možnosti
HM

Tím myslíte, že měli toho syfilitického vraha Gottwalda nechat na Vítkově, aby ho tam mohly rudé kreatury chodit uctívat? Zaplaťpánbůh za to, že je pryč!

3 1
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,48
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/