Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za to mohou školy. Jsou nevzdělaní.

2 0
možnosti

J84a10n 23K85a94r43a87s20e31k

24. 6. 2023 14:29

jsem take toho nazoru. Kdyby byla mlada generace opravdu vzdelana, tak by s tim korporatnim kapitalismem zametla uz pred 10 lety.

0 0
možnosti

Chcete, aby to dávali najevo nějakým klidnějším způsobem, který byste mohl i nadále totálně ignorovat, jako to děláte už 20 let. A ejhle, po dvaceti letech ten způsob přestal být poklidný. To je ale překvapení, viďte? Koho by to napadlo!

1 4
možnosti

Tady jsou dva fenomény. 1. fenomén jde za jedincem a jeho generací kde funguje určitý genetický program, jež zajistí posloupnost a shodnost vývoje každého jedince jak v generaci, tak generacích do minulosti a budoucnosti. Tak se společně učíme v určité době mluvit, chodit, a trénujeme určité inteligence, sociální, vztahovou, jak co funguje atd. V pubertě dojde k výraznému obratu a je to vlastně i vzpoura, proti autoritám, řádu, hodnotám, kde se už máme postavit na vlastní nohy a mysl. Zde jsou historicky tři i více fenoménů, fenomén řádu, hodnot, statutu společnosti, jež je napadán, zde třeba Arabské Jaro, studentské bouře v 60. letech, či Peking. Druhý fenomén je globální a snaha organizovat svět a druhé, a třetí je chování k přírodě, planetě a zde stále dokola jsou cykly, dříve třeba hnutí Brontosaurus ... .

Celé to vlastně eskaluje další epocha, a to epocha pravé mozkové hemisféry, kde je cit pro celek, rodinu, planetu, emoce, láska, ochrana, tvořivost, duchovnost, ale chybí zde cit posloupnosti všeho a řádu. Tu mají aktivnější ženy, umělci a od 2. světové války kdy se silně oslabila mužská populace, přišel rozpad velkých generačních rodin, generační předávání, hodnot, tradic, ale i principů chování. Postupně se oslabuje otcovský princip. Přišl feminizace školství, hormonální antikoncepce, ženy osvobodila, dala jim do rukou možnost kontrolovat své tělo, a od roku 2010, pozitivní diskriminace, kvóty žen na vedoucích funkcích. Kolik jich má silových ministerstev v Evropě ... . Rodinný život se rozpadl na matky samoživitelky a tím více chybí otcovský princip, tedy levé mozkové hemisféry, kde je cit pro blízkost, tedy řád, realita, hodnota, autorita, čas, a vlastně stvořila z člověka nomáda v dávné minulosti, civilizace a dnešek. Tady už známe, jaké má plusy a jaké mínusy. To samé se dnes děje u pravé m.hm., kde nikdy v dějinách nebylo to tak masivní, tedy neznáme, jak se ve všem projevuje, vidí a řídí.

1 0
možnosti

Což je pro další evoluci nesmírně důležité. Nejdříve tedy došlo k aktivitě pravá m.h. na rodinné pozici, skrze matky samoživitelky, a to že ženy žijí v kolektivech, a někde od roku 2010 na politické úrovni a EU.

Tím pádem jsou generace takto vyrostlé pod tím to vlivem, a proto zde třeba jsou různé revolty, jako sochaborectví, revize minulosti, multikulturalismus, a nakonec x pohlaví, problém s vlastní pohlavní a duševní identifikací.

Cyklický generační koloběh fází objevování a učení se to co už mají jiné generace za sebou, pak vede i k fázím společnosti, ekologie, civilizaci, planetě a následně se setkává s prostředím kde je absence určité reality, řádu, hodnot, mužský princip, levá m.hm., tak že se z generace na generaci stává militantnější a dochází navíc k vychylování těžiště hodnot, řádu, tradic společnosti a následně pak tvrdá konfrontace s dynamickou realitou planety, přírody, a ostatních predátorských civilizací, jež to vlastně vrací zpět do rovnováhy. Zde byl třeba covid, a dnes Putin.

Problém je, že my to celé plně nevidíme a nemůžeme, protože nám chybí určité inteligence, třeba schopnost vnímat děje v posloupnosti času, jak to bylo před měsícem, roky ... . Navíc si neuvědomujeme, kolik už se toho udělalo v minulosti, a i to že náš vliv v rámci planety je marginální, ostatní civilizace nás převálcují.

1 0
možnosti

Potom to bude EU, kdo bude stát za rozpadem EU. Jestli přímo i nepřímo podporují teroristy, co vypouští pneumatiky, poškozují umělecká díla, berou si veřejnost za rukojmí svých pokřivených choutek, tak se pak veřejnost obrátí proti EU a já s nimi budu v souladu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 13,99
  • Průměrná čtenost 1233x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/