Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obdivuji autora, že je schopen se těmi projevy slovního průjmu prokousávat - nejen těmi, zmíněnými v tomto článku. Já ty citace v článku musel číst několikrát, než jsem (snad) pochopil, co chce autor říct.

Připomíná mi to mnohé politické projevy před 89, které se prostě poslouchat také nedaly a i když jste se snažili, po chvíli jste nevěděli, o čem projev byl. Ale ani tehdy se nečekalo, že to bude někdo poslouchat.

0 0
možnosti

R^Ačkoliv se tváří, že jim snad leží na srdci osud lidstva a jejich další přežití, v souladu s konceptem tzv. trvale udržitelného rozvoje, skutečnost je jiná. Jejich smýšlení je zásadně anticivilizační. Představují si ideál lidství v návratu k omezenému primitivismu, kdy příroda nebyla štědrým zdrojem užitku nýbrž obávaným protivníkem, s nímž bylo nutné každodenně svádět nemilosrdný boj o přežití. Zastánci tzv. šetrnosti vůči planetě Zemi ve své podstatě nenávidí touhu po blahobytu a pohodlí, nenávidí tvořivost a invenci, a první řadě chovají zuřivou nenávist vůči nezávislému rozumu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 13,99
  • Průměrná čtenost 1233x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/