Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i55ř42í 44J51í31l62e98k

21. 12. 2022 22:41

Břicháčku, co se takhle dovzdělat

volený je EP a ten volí EK. A rada se skládá z volených premiérů vlád.

A platí princip spolurozhodování

https://www.europarl.europa.eu/about-parliament/cs/powers-and-procedures/legislative-powers

0 0
možnosti

Vazeny pane Tomáši Břicháčku. Dusledne poukazani problemu EU. Jazyk vaseho poukazani je jazyk pravnika a v mnohych odstavcich nesrozumitelny obcanu s normalnim vzdelanim. Protoze je to prevzany projev pro hlavy vice osvicene duchem, nemohu kritizovat. Snad pro reseni mala pripominka.

CR je politicky rozdelena na mnoho desitek stran. Tyto strany mohou predstavit sveho clena pro volbu do instituce EU (tam kde je mozna volba) a ten obcan muze byt zvolen. Ted je otazkou, jak zvoleny bude nakladat se svym mandatem? Podle sve strany ci podle potreby CR? Tato otazka u silnych politickych stran neni tak dulezita, tak zde neni takovy natlak na zvoleneho. Nasleduje stranicke presvedceni v zajmu CR.

Chtel jsem poukazat na potreby statu a jak se dostanou na podium te istituce, kde jsou obcane zvoleni. Kdo sestavuje tyto istrukce? Kdo kontroluje jejich plneni? Kdo je zodpoveden za presne predlozeni pozadavku CR? Nezname cely proces. To vacuum zpusobuje nekontrolovatelny postoj zvolenych, ze stran s odlisnou ideologickou zakladnou.

Nemohu odhadnout, zda jsem se vyjadril presne pri predlozeni tohoto problemu. Mozna diskuze prinese nejaky vysledek. Vyreseni tohoto problemu nam muze pomoci byt slyseni. Sila skupiny zvolenych je vetsi, nez sila jedince.

0 0
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, zda je pravdivá tato informace od právníka Zdeňka Koudelky na jednom dle současných cenzorů "dezinformačních webu" - cituji:

" Zatímco jsme museli do našeho práva zapracovat trestný čin poškozování finančních zájmů Evropské unie, schází nám obdobný trestný čin poškozování finančních zájmů České republiky úředníky Evropské komise."

Vyjadřuje se o tom v souvislosti, kdy jsme podle smlouvy, kterou připravila Evropská komise nakoupili vakcíny proti Covidu za 21 miliard korun a z toho se nyní vakcíny v hodnotě 14 miliard spálí a bude se muset ještě platit i likvidace vakcín. Vakcínám v této hodnotě prý končí doba použitelnosti.

5 1
možnosti

Není šprochu, na kterým by nebylo pravdy trochu !

;-(

0 0
možnosti

J67o69s48e95f 88N67i94k21l

14. 12. 2022 16:15

KarmaR^R^R^...tomu se říká salámová metoda ukrajování moci a demokracie členských států...

4 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 13,34
  • Průměrná čtenost 1233x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/