Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Skvělý článek... Dávám si odkaz na blog do záložky...R^

0 0
možnosti

Nesklání hlavu, ale dotace z EU a obchodní bilance s unijními státy jsou mu dobré. Držet basu jen v tom, co se mi hodí, to je trochu podvraťácká politika. Samozřejmě to neznamená, že vše, co pochází z EU, není možné kritizovat (a našlo by se toho dost), ale jít proti tomu, na čem stojí její základy, to už nemá nic společného ani s elementární loajalitou.

0 0
možnosti
JP

Polská vládní strana = středověk, ale našim eurobijcům se hodí...Pokud nechtějí Poláci respektovat evropské právo a jeho vymahatelnost, ať jdou z EU nebo by měli být vyloučeni. Není to jen akademická debata, týká se to nás všech. Můžeme mít v Polsku dopravní nehodu nebo naše firma může na polské firmě vymáhat pohledávku.

1 4
možnosti
TB

Středověk? Jako mučení, inkvizice a sekání hlav, demagogu?

1 0
možnosti
JV

J57a65n 21V75l15k

20. 10. 2021 19:19

Během projevu byly lavice parlamentu neobsazeny, snad kromě míst polských poslanců. Bude to tam jistě psychicky náročné.

0 0
možnosti
JT

J60i91r64i 66T76i44c48h97y

20. 10. 2021 16:47

Je treba si priznat, ze Polaci, ale i Madari (byt i nasi byvali nepratele v mnohych situacich v historii - viz prispevek pana Dubovskeho nize) si nenechaji kalet na hlavu. Jeden priklad: zatim co u nas se najdou prepisovaci historie, kteri by nejradeji odevzdali pohranici Nemcum, Polakum se takove revansisticke napady nikdo ani neodvazi prezentovat.

12 2
možnosti
JZ

J57a61n 55Z79i97e39g73l60e22r

20. 10. 2021 17:24

Tak české pohraničí chtěli Němcům odevzdávat komunisté.

0 2
možnosti
TT

Váš článek je podobného charakteru, jako když napíšete komentář k hokejovému zápasu, ale věnujete se jenom prvním pěti minutám třetí třetiny a komentáři jednoho z trenérů. Ještěže je k tomu článek "Polsko na Bruselském pranýři", to je komentář k dalším pěti minutám, které uběhly někdy v 1. nebo 2. třetině. Zbytek se nehodí?

1 5
možnosti
JB

J16a57n 29B19u64r54d47a

20. 10. 2021 15:18

Jo, jo, když se člověk podívá na výrokovou část polského rozhodnutí a dá vedle toho PSPP nebo slovenské důchody, tak je to úplně stejný rozsah...jistě, jistě. Nic jiného...

Ne.

0 0
možnosti
JK

Zeptejte se, co si o polské "statečnosti" myslí Češi z okolí dolu Turów.

1 6
možnosti
PK

A co se zeptat Poláků na jejich názor?

Lze čekat různé odvety a schválnosti z polské strany. Ani to by však ještě nebylo to nejhorší.

My Turow a na stole soudního dvora EU brzy skončí třeba žaloba na český stát například za hořící skládku v Heřmanicích, odkud odtéká kontaminovaná voda do Odry a dál do Polska.

A tak obě země nešťastně krmí onoho euroleviathana, který vděčně shltne každé sousto, aby nakonec ukousl i ruku, jež ho krmila.

Nežalujme do Bruselu. Své problémy si řešme sami se svým sousedem. Žalováním do Bruselu odevzdáváme do cizích rukou zbraň, která bude brzo použita proti nám.

5 2
možnosti
Foto

Polsko prostě nedodržuje pravidla ke kterým se zavázalo.To je vše.To,že polska strana poškozuje bez náhrady naše občany Vás vůbec nezajímá.Tech se zastala EU....

8 16
možnosti
PK

Možná by jste si měl znova pročíst co píše autor, mj. právník a specialista na MP pod titulkem .....Morawieckého poselství..než začnete vynášet rozsudek.

4 0
možnosti
PK

Polsko odmítlo kvoty a Sejm odhlasoval omezení činnosti médií, kde mimoevropský kapitál přesahuje 49%. To působí jako rudý hadr na býky v EU.

V této souvislosti je divné, že reakce Západu na hrozbu uzavření opozičního televizního kanálu v Polsku se nápadně liší od jeho vlastní reakce na uzavření tří opozičních televizních kanálů na Ukrajině. EU o tom neřekla nic srozumitelného a USA ústy americké ambasády podpořily uzavření.

Posléze si Polsko se skřípěním čelistí a vyjádřením nelibosti k návštěvě Tante Angely přijalo info o výstavbě plynovodu z Ruska,což považuje za bezpečnostní riziko.

A aby nebyl konec všech dní po odchodu Trumpa z úřadu nekamarádí s novým prezidentem a dovolilo si dokonce neakceptovat jeho nového velvyslance, no důvod byl , aby se vzdal polského občanství.

Jo, souhlasím s posledním odstavcem autora, je to a byl to hrdý národ.

8 0
možnosti
LB

Je to hrdý národ, který před týdnem uspořádal ve 110 polských městech demonstrace na podporu členství své země v EU.

6 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 15,52
  • Průměrná čtenost 1241x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/