Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Napsal jste to výborně! Koalice SPOLU a PiratStan jsou pro normálně myslícího člověka, nezbaveného pudu sebezáchovy, naprosto nevolitelné. Představují hrozbu, o jaké nemají mnozí naivové vůbec tušení. Tato hrozba by se netýkala jen nás, ale především i dalších generací.

KarmaR^

5 1
možnosti
Foto

Takže budete volit ANO a SPD? Případně ČSSD a KSČ(M)? Nebo - že by Trikoloristy?

Zdá se, že máte taky divný kompas. jako pan autor! :-P

1 0
možnosti
OD

Jojo, Klaus a spol nám už vybral místo na západě - Ruska.

2 3
možnosti
JR

J61a20n 64R47á61ž

4. 10. 2021 12:19

Klaus se v mnohém mýlí, ale v hodnocení to, co se děje na západ od nás, se nemýlí.

Dělení Evropy jen na východ a západ ale není správné, neb toto dělení abstrahuje fakt, že Evropský střed měl historicky odlišný vývoj než jak západ, tak východ Evropy. Země střední Evropy, byť historicky kulturně patří, díky přistoupení k Římskému ritu, sice k jejímu západu, si ale ponechaly až do současné doby svá kulturní specifika, která jsou od západu Evropy v mnohém odlišná. Například jednou z výhod zemí střední Evropy je, že nejsou zatíženy stigmatem své koloniální minulosti, která západním zemím nedovoluje svou koloniální historií dnes vnímat realisticky jako minulost, kterou napravit nelze, ale je nutno ji důstojně přijat. Je to také jeden z důvodů, proč pojmy jako rasismus, nebo respekt k jinakosti i ochrana menšin, mají u nás jiný obsah, než třeba v Británii, či Francii.

PS. Napadání každého, kdo se dnes oprávněně kriticky vyjadřuje k tomu, jak se vyvíjí společenská situace v západních zemích a dávat těmto kritiků punc obdivovatelů východu, je ubohost. Vyjadřuje vazalskou povahu lidí, kteří se k zemím západu přímo poníženě lísají a nevnímají při tom fakt, že česká státnost má svou historii ve střední Evropě a že můžeme být na svůj stát hrdí i proto, že jeho minulost není zatížena barbarskými expanzemi za účelem porobení jiných národů, takže občané České republiky nemají potřebu své špatné historické svědomí nijak teatrálně kompenzovat, jak to dnes činí mnozí obyvatelé států západní Evropy.

1 1
možnosti
Foto

Václav Klaus byl dosazen do Prognosťáku, kterém šéfoval z posadí Karel Köcher, dvojnásobný špion KGB. Úkolem VK bylo patrně co nejvíce nahlodat vztahy se Západem a otevřít vrátka ruským imperialistům.

VK už nerozumí ničemu. Kdyby si přečetl Dějiny USA, zjistil by, že tam se to stále "mele", ale nakonec vždy se najde východisko. Samozřejmě, ve srovnání s námi, kde se za 30 let nic převratného neudálo, krom nějakého importovaného technického pokroku, se musí USA jevit jako chaos, bující extrémy a horor jako takový.

1 0
možnosti

Rv!!

Omlouvám se, nedočetl jsem to a vnímám to jako trolling!

Bagatelizujete antagonismus liberální demokracie a autoritářských pseudodemokracií Ruska a Běloruska! To nevnímám jako dobré!

Evropská kultura se opírá o židovsko-křesťanskou tradici a útok vůči ní vnímám jako ohrožení Evropy. A je lhostejné, zda přichází z Východu nebo Západu!

U Václava Klause bych si povšimnul jeho projevu na rozvracečské straně AfD a jeho angažmá v Prognostickém ústavu, kde pracoval pod patronací ruských tajných služeb KGB. Proto bychom měli být při přijímání jeho názorů opatrní!

:-)

1 6
možnosti
Foto

Tak představitelé Lidovců byli první, kdo se lísal k sudeťákům v Německu a Vy chcete něco kritizovat.

1 1
možnosti
SB

Nádhera a naprosto jasná karma !!!

6 3
možnosti
JN
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,08
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/