Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Brexit byla obrovská chyba! RvEURv

0 0
možnosti
VV

Uz vstup do EWG v roce 1973 byla obrovska chyba.

0 0
možnosti
PK

Jo, je to tak, odchod z EU nebyl pro Brity snadný, třikrát museli dát voliči najevo svou vůli, nejprve plebiscitem , podruhé ve volbách a teprve po třech a půl letech zuřivé slovní války a masivního odporu téměř celé britské elity i starého parlamentu (až na malou konzervativní výjimku) rozhodly prosincové volby o směřování země.

Kdesi jsem četl:... ,,Vyhrála národní demokracie, protože žádná nadnárodní ani existovat nemůže. Britové v čím dál větším počtu od Maastrichtské úmluvy kladli svým politikům jedinou otázku – kdo tady vládne, parlament a britská vláda, nebo nevolená nomenklatura s evropskými politiky za zavřenými dveřmi bruselských paláců“.

A výsledek, odchodem z Unie opět projevili svou tradiční víru ve volný obchod a ryzí demokratičnost, přesvědčení, že má být stát takový, jaký si přeje většina, a nikoli předepisovat lidem, co si mají myslet a chtít. Vztah k domovu je totiž záležitost srdce, nejen rozumu......potlačím slzu a závist a moc jim přeji ať se daří a autorovi superkarma...R^R^R^

6 0
možnosti
OD

Pojal jste to epicky, jako správný čtenář obrozeneckých klasiků, je v tom pathos, ethos, jak má být.

Má to ovšem chybku . mluví to o hloubce a šíři vaší poněkud romantické představivosti.

Realita je jiná, Brexit jen akceleroval koncentraci moci a kapitálu do rukou privilegované elity. Všechny bariery, které EU klade do cesty k americkému druhu welfare a medicare padly. Padla i spousta pravidel, která činí život snesitelný těm na spodku odborné pyramidy. Zero hours contract má zelenou. Export do EU spadl o polovinu, import jen o třetinu, takže závislost UK na EU paradoxně roste, zatímco opačně lze říci, že podepsáním FTA s Indií EU plně nahradila výpadek po Brexit. UK smlouvu s Indií dosud nemá.

UK se pomalu stává politickou kolonií své bývalé kolonie - USA. Pro USA je ovšem nyní daleko větším partnerem EU než UK. Commonwealth je už jen srandovní spolek, který nemá žádnou politickou či ekonomickou váhu, protože každá jeho kontinentální část patří do jiného ekonomického kartelu. UK se dnes snaží o členství v Pacifickém ekonomickém prostoru, protože je mimo EU, mimo NAFTA, mimo mísu. City of London, která UK živí, už obral o prvenství v objemu akciových transakcí Amsterdam, UK dovářelo z EU miliardy liber za finanční, pojistné, realitní, developerské služby, to končí, protože toto deal po Brexit neobsahuje.

To, co sledujeme, je sebevražda Spojeného Království v přímém přenosu. UK se rozpadne, protože po odchodu z EU přestanou do nejchudších krajů posílat peníze z M. Tchatcherové "vratků" a to znamená ještě větší chudobu, než dosud. To se zejména týká Ulsteru, který Londýn už brzo odepíše.

A tenhle patetický pamflet, o kterém tu "diskutujeme" nemá s realitou UK nic společného. To je veřejný motivační dopis IVK od mladého uchazeče o pozornost Velkovezírovu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 1237x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/