Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zas tak moc promarněná šance to není.

Pokud britové pobrexitovské , dohody vyjednají dobře a nespadnou do nesmyslného zeleného údělu a dalších bruselských pastí, tak bude Velká Británie k onomu marasmu, neschopnosti a úpadku EU docela slušným kontrastem. Který, protože Británie byla zakládajícím členem EU, nebude zdůvodnitelný ničím jiným než neschopností bruselských lídrů a spoustou jejíich chyb.

A pokud bruselský establišment nějaký důvod, proč lidé v Británii na tom budou podstatně líp než v EU vymyslí, tak tím oblbnou jen ty nejprostší či ty už ideologicky zpracované.

0 0
možnosti

J72i84r86i 44T78i97c12h18y

31. 1. 2020 17:23

K plnohodnotnemu vypisu problemu EU bych pridal naprostou neschopnost EU uchranit hranice pred vpadem nezadoucich, neprizpusobivych vetrelcu, kteri silne prispivaji k rozkladu evropskych spolecnosti.

2 0
možnosti

Velmi dobrá analýza, děkuji. Brity opravdu čeká nelehká cesta, již teď řeší kruciální problémy se Skotskem, sporem s USA ohledně G5 sítě čí rychlovlaku HS. Politika je však hodně o symbolech. Zatímco z Johnsona a jeho kolegů čiší obrovské odhodlání, byrokracie EU se svým ptydepe připomíná šeď sovětského bloku před rozpadem. Signifikantní byl také včerejší vynikající projev Farage a papalášská reakce dámy, co řídila zasedání EP.

1 0
možnosti

Obávám se, že byrokracie EU připomíná šeď sovětského bloku v době zhruba tak asi Chruščova. Neboli EU se dá stále ještě považovat za blok v plné síle a ještě nadělá spousty bot, než to skutečně spadne podobně jako to u nás spadlo v listoapdu 1989. A ty boty my jakožto obyvatelé Eu tvrdě zaplatíme.

0 0
možnosti

Reforma EU je jen vějička demagogů pro jednoduchá myšleníčka. Každý druhý by ji chtěl, protože to vypadá jednoduše a atraktivně, ale nikdo kompetentní neví jak ji provést, co všechno vlastně změnit a jak to udělat, aby to všechno pak fungovalo a nerozjelo se to jinde. Věci se musí měnit slepičími krůčky v dlouhodobém horizontu, jinak se všechno rozjede tak rychle, že ani nikdo nestačí říct "reforma evropské unie". A každý, kdo se octne na vrcholu a pochopí všechny ty souvislosti, to rychle zjistí. Druhá možnost je samozřejmě úzce zaměřený radikál, který se neohlíží napravo nalevo a prostě do toho řízne bez zájmu o následky. A lidi asi potřebují vidět, co budou tyhle přístupy znamenat, aby prozřeli.

3 0
možnosti

Zasloužená karma.R^:-) Bylo by chybou likvidovat EU, ale reforma nutná je. Základní výhody Unie, tedy svoboda pohybu lidí, kapitálu a zboží musí zůstat zachovány.

1 0
možnosti

Takže návrat k EHS s drobnými vylepšeními. Jenomže oni si papaláši pod sebou větev nepodříznou.

3 0
možnosti

Na to, aby Brexit vedl k reformě EU, by bylo v první řadě potřeba, aby všechny ty špatné věci, které protagonisté Brexitu unii vyčítali a uváděli jako důvody k odchodu, byly skutečné. Když jsme něco nikdy dělat nezačali, tak to moc dobře nemůžeme přestat dělat jen proto, že nás z toho nějaký Farage nebo Johnson nařkne.

1 3
možnosti

Evropa tímto objevila (nebo spíš postopadesáté potvrdila) nanejvýš jednu svou slabinu, a to zranitelnost vůči dezinformacím.

0 0
možnosti

R39u90d86a 45S64l63a48v49í14k

31. 1. 2020 13:07

Představy čecháčků o tom, že při odchodu jednoho člena bude kompletní reformace EU jsou opravdu komické. ;-D;-D;-D

Reálně teď odešel jeden člen, který byl vždy tak nějak mimo EU.

0 1
možnosti

J83i35r43i 89T29i18c46h40y

31. 1. 2020 17:26

Zase nejaky rudy Slavik si nemohl odpustit a musel tu vytahnout "cechacky"'

1 0
možnosti

Nevím, jestli výčet neuskutečněných reforem odpovídá požadavkům zastánců brexitu. Chtěli omezit volný pohyb pracovní pracovníků. Slibovali, jak peníze z příspěvků do EU zlepší zdravotní systém.

http://www.voteleavetakecontrol.org/why_vote_leave.html

0 0
možnosti

Pěkný článek. Bohužel reforma EU se konat nebude. Dokonce i V4 se rozpadá, Slovensko opět zradilo. GB bude v EU chybět, ale EU nebude chybět GB.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS