Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Takový drobný rozdíl: Brežněv sem poslal tanky, způsobil smrt desítek lidí a stovkám zranění. Zničil životy tisíců. EU (do kterého státy vstoupily na základě vůle voličů, vyjádřené v referendech) možná omezí hlasovací právo člena.

2. EU od počátku mělo jako jednu z podmínek vstupu a poté členství sdílení společních principů právního státu (Maastricht - III. pilíř). Jaké jsou společné principy jakékoliv společnosti nejspíš stanoví představa většinová, ne?

3. Mohli jsme vystoupit z bratrského objetí socialistického obra? Polsko - byť s velkými ekonomickým potížemi /Brexit/ může.

Fakt jste si těchto rozdílů nevšiml?

2 0
možnosti

Zajímavé porovnání.

Karma!

3 0
možnosti

To porovnání mě až rozesmálo. EU s RVHP nelze srovnávat.!!

1 0
možnosti

J71a42n 30R95á27ž

8. 4. 2019 19:35

Zajímavé je, že pojem "unijní hodnoty" nemají zcela jasně definované parametry. No tak když úzká skupina unijních politiků vytvoří seznam "unijních hodnot", budou se muset v celé EU bezpodmínečně dodržovat a to bez ohledu na to, zda s tím občané jednotlivých členských států souhlasí, a i když zcela popřou vše, co se jako základ utváření společnosti v každém jednom členském státě předávalo z generace na generaci. Podle mne je naprostou pitomostí, aby to, co se v Paříži považuje za "evropské hodnoty" aplikovalo stejně v Bukurešti, Athénách nebo ve Waršavě.

Právní systém, který se v EU vytvořil, to jest že Nařízení Evropské komise má vyšší právní moc, než je rozhodnutí občany zvoleného parlamentu členské země, daleko překonává svou nedemokratičností systém, který byl zaveden v RVHP.

Očekávám, že v Bruselu, dřív nebo později, se rozhodne, že Evropská komise bude mít právo anulovat volby v kterékoliv členské zemi, z nichž vzejde vláda, jejíž členové nebudou dávat záruku, že bude postupovat podle kritérií imaginárních evropských hodnot a předseda Evropské komise bude mít pak pravomoc volby zrušit a jmenovat "dočasnou" (prozatímní) vládu, která bude vládnout až do doby, kdy z opakovaných voleb nevzejde vláda, která v Bruselu slíbí, že evropské hodnoty bude v zemi prosazovat.

6 2
možnosti
Foto

Jsem rád že máme právní stát. A pokud se ho bude snažit domácí garnitura odbourat, tak jsem rád, že je tu moc vyšší, která může sjednat pořádek.

5 6
možnosti

J26a55n 88R47á14ž

8. 4. 2019 19:48

Přesně tak argumentovali komunisté, když domácí antisocialistické síly chtěli odbourat zásady socialistického pořádku. Ti také byli rádi, že tu byla vyšší moc, která mohla sjednat pořádek, když se situace nevyvíjí podle jejich představ ....což se i v roce 1968 stalo.

Kde se u Vás bere strach, že by chtěl někdo odbourat u nás právní stát v míře, že bude muset zasáhnout vyšší moc? A kdo nebo co, by mělo podle Vás tou vyšší mocí být a jak by měla zasáhnout?

10 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS