Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten by měl hlavně držet ústa, než něco plácne do médií tak raději stokrát ověřovat ale hlavně si namísto těch jeho nesmyslů a radám ostatním udělat raději pořádek doma. Rv

5 0
možnosti

J42a81k18u66b 20Š52o89l93c

8. 3. 2019 12:21

Macron a spol. jenom doplácejí na to, co rozjeli jiní dávno před nimi. Možná jsou lidé v západní Evropě připraveni na zánik Německa, Francie atd. a cítí se být Evropany. Možná i u nás na to budou další generace připravené, ale dnes tomu naklonění nejsme.

Pokud jsou na to lidé na západě připraveni, je logická jedna armáda, jedna zahraniční politika atd. Smysl pak má vícerychlostní EU. Neužíval bych ale příkazů, zákazů a výhružek, ale nechal bych věcem volný průběh.

1 0
možnosti

Lidé na Západě na to také připraveni nejsou.

2 0
možnosti

J88a86n 85R80á48ž

8. 3. 2019 11:26

Nějak mne Macron připomněl něco z mého mládí, kdy jsem slyšeli podobné kecy:

"Patřičnými zásahy a opatřeními musí být upevněny mocenské orgány socialistického státu, aby mohly energicky vystupovat proti kontrarevolučním živlům a narušitelům socialistické zákonnosti. Sdělovací prostředky, z nichž postupně jsou vytlačováni hlavní exponenti pravice, začnou být řízeny a ovlivňovány stranickými a státními orgány.

Co se týká naší zahraničně politické orientace, tak jejím základem jsou principy proletářského internacionalismu, zejména svazky československého státu se Sovětským svazem. Vyjádřením této leninské jednoty zájmu a cílů obou našich stran i zemí se stala i nová spojenecká smlouva se Sovětským svazem ze 6. května 1970, která stvrzuje odhodlání našich národů jít vždy společnou cestou se sovětskými soudruhy a nikdy jinak"

(Ze závěrů XIII. sjezdu KSČ - prosinec 1970)

10 0
možnosti
Foto

Národ je abstraktní a prázdný pojem, na kterém, byly postavené největší vojenské konflikty světa, První a Druhá válka. Západní Evropa to ještě zvládla postavením národu na státním principu, my, od Středu na Východ, jsme to zvládli na prakticky nefunkčním etnickém a je to prakticky k ničemu.

Už je celkem čas se těhle konceptů devatenáctého století zbavit.

3 11
možnosti

Zbavit se něčeho v tom smyslu, jak píšete vy, by znamenalo udělat to nějakým nařízením shora, nějakou mezinárodní smlouvou nebo nějak podobně.

Ale tak to nejde. V lidech tyhle sentimenty prostě jsou. Podívejte se na nějaké mezistátní fotbalové utkání a uvidíte to sám.

Ono to možná časem bude pomíjet, stejně jako pominula středověká nevraživost Kutné Hory k Praze, ale ta pominula tím, že slábla, slábla a slábla, až se vytratila, jako když se z plného vědra ta voda během tří týdnů vypaří. Nezmizela tak, že by to plné vědro někdo vylil.

K tomu se musí dojít časem a nelze to umělou cestou urychlit.

5 0
možnosti
Foto

Tak IVK....;-DJeště jste si nedoplnil,že IVK Vám dává prostor na přednášky a vydává Vaše publikace,o které ke jistě velký zájem.Asi uplně stejný jako o publikace VK.VK je určitě ten pravý,kdo muže rozdávat rozumy na všechny strany,naštěstí už nikoho nezajímá.Stejně tak jako jeho Institut,který už mimo plivání na EU nic jiného ani nenabízí,pokud nebudu počítat onanování jeho členu nad velikostí a světovým významem VK....;-)

2 12
možnosti

Je zajímavé, že jste napsal poměrně dlouhý příspěvek, ale ani slovem jste se nezmínil o obsahu článku. Jen jste nenechal nit suchou na IVK, na VK a na autorovi článku. Ale nic z obsahu článku jste nezmínil.

12 0
možnosti

Komentář IVK jsem přečetla už včera , uveřejnila ho MFDnes. Nelze než souhlasit. Macron chce spasit Evropu podle svého receptu, ačkoli podle stejného receptu nezvládá ani situaci ve vlastní zemi

16 0
možnosti

To je však z Macronovy strany svým způsobem logické.

Ono je snadnější hrát si na spasitele celé Mléčné dráhy než udělat si pořádek doma.

Když neuspěji jako spasitel celého světa nebo alespoň celé Evropy, mohu vždy říci, že jsem to myslel dobře, ale ti xenofobní Češi, ti netolerantní Maďaři nebo ti nadutí Poláci nebo ti takoví a takoví Slováci to pokazili.

Když však budu mít doma čtyři dny neumyté a už zapáchající nádobí, tak to na Orbána nebo na Zemana svalit nemohu.

7 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS