Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud ODS získá 8 % a více, tak se parta kolem Petra Fialy jenom semkne a k žádné reformě ODS nedojde!

To, co by ODS nejvíce prospělo, by byl pořádný volební výprask a výměna předsedy i lidí, které si kolem sebe drží.

0 1
možnosti

Nebudu volit menší zlo. Budu volit ty, které považuji za nejlepší. A letos jsem si prostě vybral.

4 0
možnosti

Mně se volební program ODS líbil nejvíc ze všech, které jsem četl, nenašel jsem tam prakticky nic, s čím bych v principu nesouhlasil, což se o ostatních zajímavých stranách říci nedá - např. Realisté tam mají tu povinnou vojenskou službu (byť jen na 3 měsíce), Piráti zase rozklad klasické rodiny (včetně libovolné volby vlastního pohlaví podle toho, kým se člověk cítí být - to už je extrémní liberalismus; plus dále se zmiňuje např. souhlas se squaterstvím apod.), Svobodní se stále drží touhy za každou cenu vystoupit z EU, což už možná dnes není tak podstatné, protože situace spěje k řešení sama - možná nás sami brzo vyloučí nebo degradují na druhorychlostní členy, což je podobné, případně naše křídlo odporu proti Bruselu naopak ještě zesílí a v EU dojde k nějakým reformám...

Vadí mi pouze ta historie ODS. Pokud např. souhlasíme s tím, že lidé by neměli zapomínat, co prováděli komunisté, a tudíž by je neměli dnes volit, je bohužel třeba přiznat, že by se nemělo zapomínat ani na to, co tu v nedávné době prováděla ODS (i ČSSD), tudíž volení těchto stran je z tohoto pohledu problematické úplně stejně...

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s podstatou vašeho textu, proto je pro mne ODS absolutně nepřijatelná.

1 1
možnosti

ODS jako pravicová strana? nenechte se vysmát, sice vás neznám ale pokud o sobě tvrdíte, že vyznáváte konzervativní názory pak je pro vás volba ODS vyloučena. Svobodní jsou jedinou pravicovou stranou na českém poli (opravte mne pokud se mýlím) a mají reálnou šanci se do parlamentu dostat. před 4 roky jim výzkumy prorokovaly zisk 1%, realita byla 2.5%. od té doby celkem úspěšně bojují jak v EU, tak na obecních zastupitelstvech. mimoto, vyzýváním k hlasování "mainstreamových" stran ničeho nedosáhnete, reorganizace těchto politických subjektů je zcela nereálná

1 0
možnosti
Foto

Svobodní jsou pro svojí vlastní činnost nevolitelní.

1 0
možnosti

K26a68r51l92a 77S72u70c79h83á

16. 10. 2017 14:12

já zase vím s určitostí, že jako neexistuje menší a větší polovina, polovina je přesně půl z něčeho, neexistuje menší a větší zlo, jen zlo a dobro.

3 3
možnosti

Čí zájmy ODS zastupuje, pravicových voličů, v minulosti to tak nevypadalo ? Spíše tedy zájmy vyšších vrstev, proč né já k ním nepatřím a tak musím vybírat jinde, je to problém toto volební období.

0 0
možnosti
Foto

ODS nás podrazila přijetím Lisabonské smlouvy bez referenda. Doteď se neomluvili. Za Nečase nenastalo žádné snižování daní, rušení dávek, rušení úřadů, podivné existence typu Zahradila dále propagují EU.

Volit ODS je jako věřit, že alkoholik zas přestane chlastat, gambler zase přestane hrát anebo feťák se vyléčí sám silou vůle.

Zato Váš hlas Svobodným jim pomůže při dosažení 3 % dále bojovat za myšlenky skutečné pravice.

0 1
možnosti
Foto

S názorem na ODS plně souhlasí.

Svobodní jsou pro mne rovněž nevolitelní, protože základní proklamace jsou mimo realitu a nevhodné, navíc zásadní směrování nemají domyšlené a dotažené.

0 0
možnosti

Bohužel, volit strany jako ODS, Top09, je pro pravicového voliče zlo a to nikoli menší. Jsou to socialisté, eurohujeři a lháři, jak nám to za léta ve vládě dokázali.

Volit menší zlo znamená volit nové malé strany, i přes riziko, že se do sněmovny nedostanou. Volit velké a zavedené strany je stejné jako dát klíče od bytu člověku, který nám vykradl chatu.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, vidím, že se neshodneme. Snažil jsem se tématu věnovat na svém blogu https://olsak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628746 o dost podrobněji. Uznávám tam, že v jistém smyslu může mít taktizování své opodstatnění. Na druhou stranu, opravdu si myslíte, že když dáte hlas ODS namísto Svobodných čí Realistů, tak tu situaci nějak vytrhnete? Třeba TipSport uvádí větší šanci, že se Svobodní dostanou do sněmovny než že ANO nevyhraje volby. U Realistů je to vyrovnané.

A mimochodem, neoznačujte vyjádření názoru jako vyznání lásky, uráží mě to. ;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS