Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Československá ekonomika neměla vážnější problémy s tím, co popisujete, to šlo vyrovnávat zvyšováním cen, ale neustálým zpevňováním kursu koruny po celá 70. a 80. letá vůči západoněmecké měně při zachovávání rigidní cenové hladiny. Tedy exportované československé výrobky pro zahraniční spotřebitele neustále zdražovaly. To, co se u nás prodávalo neustále za deset korun, tak třeba na počátku 70. let stálo západoněmeckého spotřebitele třeba jednu marku a na konci 80. let dvě marky.

0 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že buď se EU půjde směrem k vytvoření funkční federace, nebo se rozpadne s naprosto nepředvídatelnými následky. A vždy bylo předpokládáno, že mír v Evropě pomůže zajistit hospodářská a kulturní spoluprace a součinnost. Celní unie se nemůže dlouhodobě udržet bez měnové unie a politické unie s jednotnou vnitřní a zahraniční politikou. Třetí cesty neexistují.

To co uvádíte jako náklady, musí řešit i USA (krach Kalifornie, zadlužování států, tvrdá podbízivá soutěž o investice, dotace z federálních rozpočtů atd. ). A právě proto, že existují další taková centra, musí být Evropa schopna jím čelit jako celek, jinak si ji tato cenná centra rozkradou.

Euro začínalo v kursu 1:1 k dolaru, nebo ještě nižším. A kde je ten kurs dnes? A přesto považuje euro za neúpěšný projekt, tomu nerozumím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 14,07
  • Průměrná čtenost 1233x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/